Γαλλία: Προεκλογική εκστρατεία ή φτηνή σαπουνόπερα;

Στην αρχή η Segolene παραμέρισε τον  Francois, στη συνέχεια ο Nicolas νίκησε τη Segolene, πριν τα χαλάσει με την Cecilia, και παντρευτεί την  Carla…

Εν τω μεταξύ, η Segolene χώρισε τον  Francois, κι αυτός τα έφτιαξε με την Valerie. Μετά από τις φασαρίες που είχε ο Dominique, ο Francois ταπείνωσε την Segolene, αλλά στη συνέχεια τα βρήκαν, για να τον βοηθήσει να νικήσει τον Nicolas.

Όλος αυτός ο θίασος συζύγων, φιλενάδων, και διάφορων πρώην, που πρωταγωνιστούν σε μια υπόθεση σαπουνόπερας εν όψει των γαλλικών προεδρικών εκλογών, μπορεί να μοιάζει μπερδεμένος, αλλά τα κουτσομπολίστικα

περιοδικά και ΜΜΕ του Παρισιού, δεν χορταίνουν να ασχολούνται…

Με τον άνδρα της να υστερεί στις δημοσκοπήσεις, η πρώτη κυρία της Γαλλίας Carla Bruni-Sarkozy παίζει έναν όλο και πιο ορατό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία.

Το πρώην σούπερ μοντέλο, ηθοποιός, τραγουδίστρια, κλπ γέννησε μια κόρη (Giulia) τον Οκτώβριο. Οι τελευταίες της εμφανίσεις και συνεντεύξεις έχουν στόχο να την παρουσιάσουν ως μια ευγενή, και διακριτική παρουσία, που έρχεται να  συμπληρώσει την «αγριάδα» του συζύγου της.

«Χάρη στον Nicolas, ζω μια εξαιρετική περιπέτεια», δήλωσε η Bruni-Sarkozy στο περιοδικό Elle, σε μια πρόσφατη συνέντευξη όπου περιγράφει το πώς ο πρόεδρος ιδρώνει καθημερινά για το καλό του έθνους, σέβεται τις γυναίκες και τρελαίνεται να την ακούει να παίζει κιθάρα.

«Η θέση αυτή μου έχει δώσει μια άλλη προοπτική ζωής… εν μέσω αυτών των σοβαρών κρίσεων, μπορώ και καταλαβαίνω τα κρίσιμα ζητήματα της χώρας και μπορώ να βοηθάω τον κόσμο να καταλαβαίνει και να ακούει τα προβλήματα των άλλων…», λέει.

Εν τω μεταξύ, η δημοσιογράφος Valerie Trierweiler προσθέτει μια δόση γκλαμουριάς στην προεκλογική εκστρατεία, ως σύντροφος του κύριου αντιπάλου του Sarkozy,  Francois Hollande. Ο αυτόκλητος «συνηθισμένος άνθρωπος» σοσιαλιστής υποψήφιος προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά συχνά κατηγορείται ως «βαρετός». Για αυτό και η Trierweiler ανέλαβε να τον κάνει να χάσει μερικά κιλά και να ντύνεται πιο μοντέρνα.

Όπως όμως λέει, «αυτό δεν είναι αλήθεια. Έχασε βάρος από μόνος του, και εγώ τον αγαπάω είτε έχει παραπανίσια κιλά είτε όχι…  δεν χρειάζεται να αλλάξει για να συνεχίζω να τον αγαπάω…».

Η προσοχή των ΜΜΕ μοιράζεται μεταξύ της Trierweile και της  Bruni-Sarkozy. Μάλιστα, η ιστοσελίδα aufeminin.com συγκρίνει την «μοδάτη» και «κομψή» δημοσιογράφο με την «γοητευτική καλλιτέχνιδα». Λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως είναι η cool συμπεριφορά, και η «προοπτική αποπλάνησης» των Γάλλων, αυτή η «κορυφαία» γυναικεία έκδοση ανακοινώνει νικήτρια την Bruni-Sarkozy, με μια μικρή διαφορά δύο μόλις πόντων!

Εκτός από την Bruni-Sarkozy, η Trierweiler ανταγωνίζεται για δημοσιότητα και την πρώην του Hollande, την Segolene Royal, που ήταν σύντροφός του επί μια εικοσαετία. Μαζί απέκτησαν τέσσερα παιδιά, και ακολούθησαν παράλληλες σταδιοδρομίες στην ιεραρχία του σοσιαλιστικού κόμματος, μέχρι που αυτή τον παραμέρισε και ήταν η υποψήφια του κόμματος στις τελευταίες εκλ

Keywords
Τυχαία Θέματα