Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων;

13:04 6/4/2012 - Πηγή: Antinews

Δεν ξέρουμε αν θα υλοποιηθεί ποτέ ή πρόκειται για φούσκα, αλλά το πρόγραμμα “Ήλιος” είναι μεγάλο και τα λεφτά είναι πολλά. Τόσο για το μέλλον όσο και για το παρόν, δηλαδή τους συμβούλους που θα αναλάβουν να σχεδιάσουν και να προωθήσουν το έργο. Αργά το βράδυ της Πέμπτης, λοιπόν η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων ανακοίνωσε τους τεχνικούς συμβούλους για την υλοποίηση του “Ήλιος”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ανάθεση του έργου του τεχνικού συμβούλου γίνεται από τις εταιρίες FICHTNER-KANTOR-CRES-NTUA από κοινού, υπό την αίρεση της επιτυχούς κατάληξης των διαπραγματεύσεων με τους εν λόγω

συμβούλους για τη σχετική σύμβαση που θα υπογράψουν με το δημόσιο.

Επίσης, δίνεται η εξουσιοδότηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, να διαπραγματευθούν και να καθορίσουν τους όρους της σύμβασης με τους ανωτέρω συμβούλους, καθώς και να την υπογράψουν για λογαριασμό του δημοσίου.

Τέλος, συστήνεται Επιτροπή Παρακολούθησης και Έγκρισης Πληρωμών για τις ανωτέρω παρεχόμενες υπηρεσίες, αποτελούμενης από έναν εκπρόσωπο της Ειδικής Γραμματείας Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, έναν εκπρόσωπο της 25ης διεύθυνσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής. Η Ειδική Γραμματεία Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών να ορίσει ένα γραμματέα – μη μέλος της Επιτροπής και να επιμεληθεί τη σύστασή της.

Ως εδώ καλά, εκτός από ένα όνομα και ένα ερώτημα:

 Η εταιρεία KANTOR έχει καμία σχέση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, κ. Κων. Μητρόπουλο ;

Ποιός είναι ο “Costas Mitropoulos” που αναφέρεται στην εταιρική ταυτότητα που δημοσιεύουμε;

Ποιός είναι ο κ. Μητρόπουλος που πηγαίνει ως ομιλητής σε ημερίδες για… την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου που διοργανώνει η ΚΑΝΤΟΡ;

Η εταιρεία αυτή παίρνει ένα μεγάλο έργο, το πρόγραμμα Ήλιος με απευθείας ανάθεση;

Keywords
Τυχαία Θέματα