Γιατί η Αριστερά δεν μπορεί να μας βγάλει από την κρίση

Όταν ξέρεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κυβερνήσεις, όλα είναι εύκολα και οι λύσεις πολλές και ανέξοδες.  Όταν γνωρίζεις ότι ο συμπαθής κ. Λαφαζάνης δεν θα ορκιστεί ποτέ υπουργός οικονομικών, όταν γνωρίζεις ότι σοβαροφανής κ. Χαλβατζής δεν θα περάσει άοπλος το κατώφλι του Μαξίμου και ότι ο πολύς κ. Καζάκης δε θα χρειαστεί να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε κάποιο eurogroup, όλες οι επαναστάσεις είναι επιθυμητές και ανέξοδες.

Ποιες είναι οι προτάσεις της Αριστεράς για την οικονομία;

Η απάντηση προϋποθέτει

και άλλο ερώτημα (πράγμα σύνηθες όταν πραγματεύεσαι την αριστερά):  Ποιάς αριστεράς;  Γιατί μέσα στον χώρο οι τάσεις είναι αμέτρητες, ουσιαστικά κάθε μεσαίο στέλεχος διαθέτει και δική του ‘’τάση’’.  Αυτό το κενό προσπάθησε να καλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόλις του έσκασε η κρίση, βρέθηκε με το ένα τρίτο των στελεχών του (προεδρικοί) να φλερτάρουν με το παλαιό ΠΑΣΟΚ, το ένα τρίτο να ακολουθεί τον κ. Λαφαζάνη και τους δραχμολάγνους και το υπόλοιπο κομμάτι να είναι χαμένο στα όρια της πολιτικής νομιμότητας, κάπου ανάμεσα στην ΚΟΕ και τους μπαχαλάκηδες. και να μην ξεχνάμε ποτέ την αστείρευτη δεξαμενή ψήφο που αποτέλεσε η αριστερά για το ΠΑΣΟΚ στα χρόνια του Ανδρέα.

Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά (σεβόμενοι τη δυσκολία ότι μιλάμε για την αριστερά).

Η παραδοσιακή αριστερά, όπως αυτή εκφράζεται από το ΚΚΕ, έχει μια τίμια στάση απέναντι στην κρίση και στο σύστημα.  Απορρίπτει κάθε λύση εντός του ‘’συστήματος της πλουτοκρατίας’’ και προωθεί τις γνωστές μπαγιάτικες ιδέες περί σοσιαλισμού και λοιπά.  Χωρίς βέβαια να διευκρινίζει αν ο φτωχός Κακοφωνίξ θεωρείται πλουτοκράτης λόγω ιδεολογίας, Ούτε αν ο όρος αφορά αποκλειστικά τους έχοντες ή από ποιο όριο και πάνω σε πιάνει,.  Κοινώς προσπαθεί να μας πείσει ότι το 2012 με κολεκτίβες, κλαδικές, ινστρούχτορες, οδηγητές και συνεταιρισμούς , θα πετύχουμε το οικονομικό θαύμα, πάντα προς όφελος του λαού (ε, και του κόμματος, λιγουλάκι).  Οι δε τηλεοπτικές και άλλες εμφανίσεις των γνωστών στελεχών είναι τόσο προβλέψιμες, που για να κρατηθείς ξύπνιος χρειάζεται αγώνας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ένα τρίτο τουλάχιστον, προτείνει επισήμως τη στάση πληρωμών και την κρατικοποίηση των τραπεζών και ως αναπτυξιακή προοπτική το διορισμό 200.000 ανθρώπων στο δημόσιο.  Όλα αυτά τα υπέροχα με έναν μαγικό τρόπο θα γίνουν μέσα στο ευρώ και τα δραστήρια στελέχη της Κουμουνδούρου θα σταματήσουν το προσφιλές κυνήγι των δημόσιων εμφανίσεων του κ. Πάγκαλου και θα επιδοθούν εκ νέου στο κυνήγι των ευρωπαίων χαρτογιακάδων, προκειμένου να τους πείσουν για την Ευρώπη των λαών.  Είναι προφανές ότι η γερμανίδα καγκελάριος θα υποταχθεί στη γοητεία του κ. Τσίπρα, ο κ. Τόμσεν θα τρέμει μπροστά στη διαπραγματευτική δεινότητα του κ. Παπαδημούλη, οι αγορές θα σκοτώνονται να χρηματοδοτήσουν το ελληνικό μετα-έλλειμμα και οι κρατικές τράπεζες θα βρίθουν υγείας, ενισχυμένες με κινέζικα θαλασσοδάνεια.

Ο κ. Λαφαζάνης ως πραγματιστής και καθότι γνωρίζει τα παραπάνω μεταφυσικά, επιμένει στην έξοδο από το ευρώ ως μοναδική λύση.  Αυτ

Keywords
Τυχαία Θέματα