Γιατί ο Ρίτσαρντ Μπράνσον δίνει απεριόριστες διακοπές στους υπαλλήλους του

Ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον καταργεί το ετήσιο όριο των διακοπών των εργαζομένων στην Virgin, με την ελπίδα να ενισχύσει το ηθικό, τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητά τους. Το αφεντικό της Virgin πιστεύει ότι η κατάργηση της πολιτικής των διακοπών της εταιρείας θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να κάνουν διαλείμματα όταν και όσο συχνά το επιθυμούν, κάτι που θα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για την επιχείρησή του. Εμπνεύστηκε την ιδέα όταν διάβασε για μια παρόμοια

στρατηγική που καθιερώθηκε από τον κολοσσό του video streaming, την Netflix.

Το προσωπικό της Virgin θα μπορεί πλέον να παίρνει άδεια από τη δουλειά χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, αλλά αναμένεται να τη διαχειρίζεται έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στον φόρτο εργασίας του. Γράφοντας στο blog της Virgin, ο σερ Ρίτσαρντ δήλωσε: «Η πολιτική αυτή επιτρέπει σε όλο το έμμισθο προσωπικό να πάρει άδεια όποτε θέλει, για όσο θέλει. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να ζητήσει προηγουμένως έγκριση και ούτε οι εργαζόμενοι ούτε οι διευθυντές τους δεν αναμένεται να παρακολουθούν τις μέρες τους μακριά από το γραφείο. Επαφίεται στον εργαζόμενο και μόνο να αποφασίσει εάν και όταν αυτός ή αυτή αισθάνεται ότι πρέπει να πάρει άδεια λίγες ώρες, μια ημέρα, μια εβδομάδα ή ένα μήνα –η προϋπόθεση είναι ότι θα το κάνουν μόνο όταν αισθάνονται εκατό τοις εκατό σίγουροι ότι οι ίδιοι και η ομάδα τους είναι έτοιμοι με κάθε έργο και ότι η απουσία τους δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση να βλάψουν την επιχείρηση ή την καριέρα τους!»

Η πιο ελαστική στάση με τις διακοπές έχει προκύψει από το ολοένα και πιο ευέλικτο ωράριο εργασίας που κατέστη δυνατό από την πρόοδο στην τεχνολογία. Πολλοί διευθυντές δεν μπορούν πλέον να παρακολουθούν με ακρίβεια πόσες ώρες οι εργαζόμενοι δαπάνησαν για την εργασία τους, λόγω της ευκολίας της εξ αποστάσεως εργασίας και αυτό υπονομεύει το παλιό σύστημα καθορισμού του χρόνου διακοπών, εξήγησε ο σερ Ρίτσαρντ. Είπε ότι η έμφαση θα πρέπει να δοθεί στο πόσα κάνουν οι άνθρωποι και όχι στον χρόνο ξοδεύουν σε αυτό.

Ο 64χρονος επιχειρηματίας είπε επίσης ότι η αλλαγή είχε εισαχθεί και στις μητρικές εταιρείες της Virgin στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ και θα πρέπει να επεκταθεί και στις θυγατρικές της, εφόσον φανεί ότι λειτουργεί καλά. «Αν υποθέσουμε ότι πηγαίνει όπως αναμενόταν, θα ενθαρρύνει όλες τις θυγατρικές μας να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, το οποίο θα είναι απίστευτα συναρπαστικό να παρακολουθείς».

uk.finance.yahoo.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα