Η GPO του κουμπάρου του Καμμένου βγάζει πρώτο τον Βενιζέλο

Διαπλοκή: Βενιζέλος ή Κανένας

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ μόνο 4% κατέγραψε η δημοσκόπηση της GPO για την εκπομπή “Ανατροπή”, του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Όπως πάνε δηλαδή – και όπως εγκαίρως προβλέψαμε – σε λίγο θα βγάλουν πρώτο το αγαπημένο κόμμα του ΔΝΤ και της διαπλοκής.

Το εντυπωσιακότερο ωστόσο στοιχείο της δημοσκόπησης  είναι ότι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός είναι σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος συγκεντρώνει το 24,3% και ακολουθεί ο Αντ. Σαμαράς με 23,8%, ενώ το 50,4% θεωρεί πως κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος – (ο Παπαδήμος είναι ο κατάλληλος αλλά το κρατάνε για την επόμενη δημοσκόπηση, την τελευταία προς των εκλογών)

Να επηρέασε άραγε το γεγονός ότι κουμπάροι στο ένα από τα πολλά παιδιά του Πάνου Καμμένου ήταν ο ιδιοκτήτης της GPO κ.Καλογρίτσας, μαζί με τον …. Μητσοτάκη; Μπα… οι κακές γλώσσες τα λένε όλα. Δεν συμβαίνουν αυτά στην Ελλάδα.

Κατά τα άλλα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 18,2%, ενώ δεύτερο κόμμα αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ με 14,2%. Οριακή διαφοροποίηση σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδια εταιρείας, στην οποία η ΝΔ είχε λάβει 19,4% και το ΠΑΣΟΚ 13,1%
Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,2%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,9%, ο ΛΑΟΣ με 4%, η Χρυσή Αυγή με 3,1%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,5%, ενώ στο 29,4% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Σημαντική πτώση καταγράφουν τα κόμματα της Αριστεράς αλλά και ο ΛΑΟΣ, κάτι που σημαίνει τάση ενίσχυσης του δικομματισμού.

Πιο συγκεκριμένα το ΚΚΕ από το 9,5% πέφτει στο 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ από το 8,5 στο 6,2% και ο ΛΑΟΣ από το 5,1 % στο 4%. Την πιο εντυπωσιακή πτώση καταγράφει η ΔΗΜΑΡ που δείχνει να χάνει τη μισή εκλογική της δύναμη φθάνοντας στο 5,9% από 12%!

Τα κόμματα που θα εκπροσωπηθούν στη Βουλή σύμφωνα με τη μέτρηση θα είναι 6 έως 8, με το ΛΑΟΣ και τη Χρυσή Αυγή να κινούνται οριακά ως προς το 3%. Το πόσα τελικά κόμματα θα μείνουν εκτός Βουλής και τι ποσοστό θα λάβουν είναι το στοιχείο που θα προσδιορίσει το ποσοστό αυτοδυναμίας.

Επιβεβαιώνεται η ρευστότητα του πολιτικού τοπίου με την αδιευκρίνιστη ψήφο να προσεγγίζει το 30%. Οι περισσότεροι αναποφάσιστοι δηλώνουν ότι θα επιλέξουν τι θα ψηφίσουν την τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών και κάποιοι την ημέρα των εκλογών, ενώ μόνο το 18% δηλώνει ότι θα ξεκαθαρίσει  τι θα ψηφίσει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το ποιοτικό αυτό στοιχείο είναι πολύ σημαντικό, καθώς η συμμετοχή στις εκλογές αναμένεται μεγάλη: Η συντριπτική πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 84,9% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές, ενώ το 13% απαντά πως δεν θα συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία.

Στην ερώτηση τι είδους κυβέρνηση θέλετε να προκύψει από τις εκλογές, έξι στους δέκα (63,3%) απαντά πως επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ τρεις στους δέκα (28,1%) δηλώνει πως θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Στην εξειδικευμένη ερώτηση για το τι είδους κυβέρνηση συνερ

Keywords
Αναζητήσεις
gpo ιδιοκτητης
Τυχαία Θέματα