Η Goldman Sachs στην υπηρεσία του Πούτιν

Μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες του κόσμου, η Goldman Sachs, προσελήφθη από την Ρωσία προκειμένου να βελτιώσει την επενδυτική εικόνα της στο εξωτερικό. Η τράπεζα επενδύσεων υπέγραψε συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης και το ρωσικό Ταμείο για

τις Άμεσες Επενδύσεις (RDIF) αντί 500.000 δολαρίων. Μεταξύ των άλλων, η αμερικανική τράπεζα έχει αποστολή να βελτιώσει την εικόνα της Ρωσίας και προς τους οίκους αξιολόγησης.
Η τράπεζα θα αναλάβει την επικοινωνία με τους επενδυτές και θα συμμετέχει στις παρουσιάσεις και στις περιοδείες στο εξωτερικό, αναφέρει δημοσίευμα της «Βεντομόστι», που επικαλείται τον υφυπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης Σεργκέι Μπελιάκοφ.

Η Ρωσία, η οποία προεδρεύει φέτος της G20, εξακολουθεί να δυσκολεύεται να πείσει τους ειδικούς, παρά τα καλά μακροοικονομικά στοιχεία. Ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπογράμμισε την περασμένη εβδομάδα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός πως η χώρα κατέγραψε το 2012 άνοδο του ΑΕΠ της κατά 3,5%. Εκεί το RDIF παρουσίασε και τη δική του καμπάνια με τίτλο «Επενδύστε στη Ρωσία».
Το ρωσικό χρέος ανέρχεται περίπου στο 11% του ΑΕΠ, ποσοστό ασήμαντο σε σχέση με αυτό των περισσότερων δυτικών χωρών. Παρόλα αυτά, η Ρωσία αξιολογείται με ΒΒΒ από τον οίκο Standard and Poor’s και με Baa1 από τον Moody’s. Πριν αυξηθεί η βαθμολογία της, θα πρέπει να κάνει σοβαρές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της.

http://rt.com/business/news/goldman-sachs-russia-profile-979/

Keywords
Τυχαία Θέματα