Η Αγία Οικογένεια σε νέες περιπέτειες: Η ανιψιά του Κυριάκου, ο πασίγνωστος Έλληνας εφοπλιστής και ο Ισραηλινός υπόδικος

Ένα περίεργο δημοσίευμα για την Αλεξία Μπακογιάννη είχαν χθες οι «Financial Times», την οποία εμπλέκουν σε εξαγορά διυλιστηρίου στην Ιταλία από τον Γαλλοϊσραηλινό επιχειρηματία Beny Steinmetz.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «ο Steinmetz, ο οποίος καταδικάστηκε για διαφθορά στην Ελβετία και τη Ρουμανία, ταξίδεψε στη Ρώμη και στο Μιλάνο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2022 για να συζητήσει με δικηγόρους και συμβούλους μια προσφορά 1,5 δισ. ευρώ για το διυλιστήριο».

Σύμφωνα με τους «FΤ», o επιχειρηματίας

«συνοδευόταν από την Αλεξία Μπακογιάννη σε αυτά τα ταξίδια, που είναι ανιψιά του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κατέχει μετοχές της GOI Energy με έδρα την Κύπρο, της οποίας υπήρξε για λίγο μέλος του διοικητικού συμβουλίου, σύμφωνα με τα αρχεία της εταιρίας».

Σημειώνει ακόμα πως «ένα ίδρυμα της οικογένειας Steinmetz είναι επίσης επενδυτής στο Argus New Energy Fund, τον μεγαλύτερο μέτοχο της GOI Energy, σύμφωνα με διαβαθμισμένα έγγραφα που χρησιμοποίησε η ιταλική κυβέρνηση για να εγκρίνει τη συναλλαγή».

Όπως γράφουν οι «Financial Times», η εταιρία που επέλεξε η ιταλική κυβέρνηση για να αναλάβει το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της χώρας από τον Ρώσο ιδιοκτήτη της έχει δεσμούς με το στέλεχος ορυχείων Beny Steinmetz, καταδικασμένο για διαφθορά.

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ο Steinmetz συνελήφθη τον Σεπτέμβριο στην Κύπρο βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από τη Ρουμανία, όπου καταδικάστηκε το 2020, και καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για διαφθορά σε υπόθεση απάτης σε ακίνητα, αλλά αφέθηκε ελεύθερος αυτόν τον μήνα, αφού το κυπριακό ανώτατο δικαστήριο ανέτρεψε μια προηγούμενη απόφαση έκδοσης.

Ο Steinmetz είπε ότι η δίκη και η ποινή στη Ρουμανία είχαν πολιτικά κίνητρα. Η Ιταλία και η Ελλάδα αρνήθηκαν επίσης να εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψης του Βουκουρεστίου».

Γράφει ακόμα πως «οι δεσμοί μεταξύ του Γαλλοϊσραηλινού δισεκατομμυριούχου και της GOI Energy, η οποία αγόρασε το διυλιστήριο της Σικελίας από τη Lukoil νωρίτερα φέτος με την υποστήριξη του εμπόρου εμπορευμάτων Trafigura, εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την πώληση και την ιδιοκτησία ενός περιουσιακού στοιχείου που η Ρώμη θεωρεί στρατηγικό».

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbreak.gr, υπάρχει εμπλοκή και πασίγνωστου Έλληνα εφοπλιστή στην υπόθεση εξαγοράς του διυλιστηρίου. Στο άρθρο των «Financial Times», πάντως, δεν γίνεται καμία αναφορά στο όνομά του, γεγονός που προκαλεί εντύπωση.

The post Η Αγία Οικογένεια σε νέες περιπέτειες: Η ανιψιά του Κυριάκου, ο πασίγνωστος Έλληνας εφοπλιστής και ο Ισραηλινός υπόδικος appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα