Η «απομονωμένη» Τουρκία σβήνει τα κεράκια των γενεθλίων της παρέα με τους Ευρωπαίους

08:26 6/2/2020 - Πηγή: Antinews

Την ίδια ημέρα που ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκτόξευε, εμμέσως πλην σαφώς, απειλές προς τους Ευρωπαίους να μην ανακατεύονται στα ενεργειακά της Ανατολικής Μεσογείου και του κράτους - μέλους της ΕΕ, Κύπρου, και τους επέκρινε επειδή κατηγορούν την Τουρκία για την εισβολή στη Συρία και τις πειρατικές πρακτικές της στη Λιβύη, οι πρέσβεις των χωρών - μελών της ΕΕ αποφάσισαν να "τρίξουν" για τα καλά

τα δόντια τους στην Άγκυρα.

Πρόσθεσαν και νέες κυρώσεις στις ήδη σχεδιαζόμενες (χαδάκια στην Τουρκία); Απείλησαν ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί η ΕΕ με την Άγκυρα τη τελωνειακή ένωση; Αποφάσισαν αυστηρές κυρώσεις, αντίστοιχες αυτών προς το Ιράν και τη Ρωσία, και για την Τουρκία; Έβαλαν στη "μαύρη λίστα" της ΕΕ τουρκικές κρατικές εταιρείες ή πρωτοκλασάτα στελέχη τους;

Όχι. Έσβησαν τα κεράκια στην τούρτα γενεθλίων του Τσαβούσογλου, και του τραγούδησαν το happy birthday to you. Και σιγά μην δεν διαφήμιζε τέτοια "θεματάρα" το κρατικό φερέφωνο της Άγκυρας, το πρακτορείο Αναντολού (https://twitter.com/anadoluagency/status/1225038815670296577?s=12).

Αυτά περί της "απομόνωσης" της Τουρκίας από τους εταίρους μας που διαφημίζει η ελληνική κυβέρνηση.

Με την ευκαιρία, τι στάση κράτησε απέναντι σε όλο αυτό το πανηγύρι ο Έλληνας πρέσβης; Διότι, εξ' όσων είναι γνωστό, για να στηθούν ακόμα και τέτοια πανηγυράκια στην ΕΕ, χρειάζεται ομοφωνία. Συμφώνησε, άραγε, ο Έλληνας πρέσβης σε μια τέτοια φιέστα! Κανονικά, θα έπρεπε να την μπλοκάρει.

Όταν οι σχέσεις της ΕΕ με την Άγκυρα βρίσκονται σε τόσο άσχημο σημείο, με τους Τούρκους εκπροσώπους να επιτίθενται συνεχώς εναντίον των κρατών - μελών, αλλά και την ΕΕ για πρώτη φορά να φτιάχνει "μαύρη λίστα" για Τούρκους αξιωματούχους που έχουν εμπλακεί στις τουρκικές προκλήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ, το διπλωματικά "ευγενές" θα ήταν, να έδιναν ένα δωράκι στον Τσαβούσογλου, και να τελείωναν εκεί τα πράγματα. Χωρίς τραγουδάκια και χαρούλες. Η εικόνα, όμως, που έδωσαν οι Ευρωπαίοι πρέσβεις ήταν απαράδεκτη και γεννά σοβαρά ερωτηματικά ως προς την "αξιοπιστία" των εταίρων μας και την πολιτική τους έναντι της Άγκυρας.

Δεν πέρασε, όμως, ούτε μια ημέρα μετά τα ευρωπανηγυράκια, και ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, ΑΚΡ, επετέθη αυτή τη φορά στο ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο, επειδή, άκουσον - άκουσον- οι ευρωβουλευτές είχαν το "θράσος" να συναντηθούν με τους "τρομοκράτες" του ΡΚΚ (https://twitter.com/dailysabah/status/1225386400507404289?s=12).

Βλέπε επίσης: Κυρώσεις: Ευρωπαϊκά χάδια στην Τουρκία - Πρώτη, μικρή νίκη για τη Λευκωσία

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα