Η δεύτερη κατάθεση Ρουμελιώτη “έκαψε” τον ΓΑΠ;

11:34 6/9/2012 - Πηγή: Antinews

Γράψαμε ήδη χθες για την απόφαση των δυο οικονομικών εισαγγελέων να αποσταλεί στην Βουλή, για την αναζήτηση ενδεχόμενων ευθυνών πολιτικών προσώπων η υπόθεση του προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής, που εφαρμόστηκε στη χώρα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ρόλο-καταλύτη στην εξέλιξη αυτή έπαιξε η δεύτερη κατάθεση του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας  στο ΔΝΤ κ. Ρουμελιώτη. Η δεύτερη κατάθεση έγινε

μόλις χθες γνωστή ενώ μέχρι τότε επικρατούσε η εντύπωση ότι κατέθεσε μόνο μια φορά.

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι οι δύο εισαγγελείς ενήργησαν εσπευσμένα κρίνοντας με αποτέλεσμα, όπως σημειώνει ο “Ελεύθερος Τύπος”, να… ματαιωθεί κυριολεκτικά στο παρά πέντε η προγραμματισμένη για χθες εξέταση της Βάσως Παπανδρέου, καθώς επίσης του πρώην προέδρου του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γ. Ζανιά, και του πρώην προέδρου του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Π. Χριστοδούλου, που θα ακολουθούσαν.

Έτσι οι δυο εισαγγελείς έκριναν με βάση τις μαρτυρικές καταθέσεις του κ. Ρουμελιώτη, της Λούκα; Κατσέλη και του Γεράσιμου Αρσένη καθώς και τα έγγραφα που προσκομίστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι στο στόχαστρο της έρευνας των οικονομικών εισαγγελέων -μετά τις αιχμές του Π. Ρουμελιώτη αφενός ότι το ΔΝΤ γνώριζε εκ προοιμίου ότι το ελληνικό σχέδιο διάσωσης ήταν καταδικασμένο να αποτύχει και αφετέρου ότι η κυβέρνηση ΓΑΠ ήταν ενήμερη περί αυτού- είχε τεθεί το ενδεχόμενο διάπραξης των αδικημάτων της απιστίας, αλλά και εγκλημάτων σε βάρος της εθνικής οικονομίας της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα