Η επιλεκτική… νομιμότητα του κ. Τσίπρα

Κάτι σημαντικό που έμεινε από τη χθεσινή σύγκρουση στη Βουλή και αναμένεται να μας απασχολεί και στο μέλλον, είναι οι αναφορές στην επιλεκτική… νομιμότητα του κ. Τσίπρα. Ειδικά μετά τις δηλώσεις που έκαναν διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση των φυλάκων στην παρ΄ολίγο απόδραση του Βλαστού.

«Εγώ προσωπικά δίνω συγχαρητήρια στους φύλακες. Εσείς μέχρι τώρα

χαϊδεύατε τους κουκουλοφόρους, τώρα χαϊδεύετε και τους βαρυποινίτες; Μήπως θέλετε ανοιχτές φυλακές;», είπε ο κ. Σαμαράς για να μη λάβει ποτέ απάντηση.

Ωστόσο, πέρα από την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που βασίζεται στη θεωρία του χάους, έχει ιδιαίτερη σημασία η πολιτική που σκέφτεται να ακολουθήσει όταν γίνει κυβέρνηση. Δείγματα γραφής δείχνει και από τώρα.

Από τη μια η συνιστώσα βίλα Αμαλία χαϊδεύει του κουκουλοφόρους και νομιμοποιεί τα στέκια ανομίας που βαπτίζονται πολιτιστικοί χώροι.

Από την άλλη, καλύπτει πολιτικά καταδρομικές επιθέσεις όπως αυτή στις Σκουριές γιατί δεν τους αρέσει η επένδυση. Κάτω από αυτή τη λογική θα πρέπει να περιμένουμε και αντίστοιχες επιθέσεις στα διϋλιστήρια του Λάτση ή ακόμη και στο λιμάνι του Πειραιά που ελέγχεται από την Cosco. Ή ακόμη καλύτερα να πάει μια ομάδα να κάψει το εργοστάσιο της Philip Morris που υπογράφει σήμερα, παρουσία και του πρωθυπουργού, τη συμφωνία για την αγορά για τρία χρόνια της παραγωγής καπνού στην Ελλάδα.

Η συνιστώσα «ανάπτυξη όπως γουστάρουμε» μπορεί να καλύψει πολιτικά κάθε προσπάθεια διωγμού ξένων επενδυτών. Θα μπορούσαν να φτιάξουν και μια επιτροπή έγκρισης των επενδύσεων ανάλογα με τα δικά τους πρότυπα.

Τώρα προέκυψε και συνιστώσα βαρυποινιτών γιατί προφανώς για τον ΣΥΡΙΖΑ όποιος είναι αντίθετος στους αστυνομικούς είναι καλός. Προφανώς για μερίδα των συριζαίων καλός μπάτσος είναι ο νεκρός μπάτσος και γι΄ αυτό θα προτιμούσαν έναν νεκρό αστυνομικό ή το Βλαστό να πίνει τώρα τα ουισκάκια του ελεύθερος, από το να πυροβολούν οι φρουροί.

Αν βέβαια το είχε σκάσει ο Βλαστός σήμερα η κυβέρνηση θα ήταν ανίκανη και θα ζητούνταν παραιτήσεις.

Η ίδια συνιστώσα ήταν αυτή που επικαλέστηκε τα προσωπικά δικαιώματα των ληστών του Βελβεντού οι οποίοι συνεπλάκησαν με αστυνομικούς και ήταν οπλισμένοι σαν αστακοί. Αν είχε τραυματιστεί ένας… μπάτσος δε θα έβγαζαν ούτε ανακοίνωση, όμως τα φιλαράκια των βαρυποινιτών, οι Πυρήνες της Φωτιάς, είναι πάνω από όλους για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλη αυτή, λοιπόν, η συνιστώσα του μπάχαλου, είναι το παράδειγμα για το πώς σκέφτεται ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει σε θέματα καθημερινότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα