Η κυβέρνηση κινδυνεύει από την … αστάθεια στο ΠΑΣΟΚ

Η εσωκομματική κόντρα Βενιζελικών και αντι-Βενιζελικών οξύνεται με αφορμή το νέο νόμο για την Παιδεία

Ο εξοβελισμός των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, από τις υπουργικές καρέκλες, τους έχει οδηγήσει  να κηρύξουν έναν ιδιότυπο πόλεμο απέναντι στον Πρόεδρο του Κινήματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Άννα Διαμαντοπούλου, που χθες, ύστερα από μέρες σιωπής, ξεσπάθωσε απέναντι στις ρυθμίσεις, που προώθησε το Υπουργείο Παιδείας

στον δικό της νόμο

Με μία οξύτατων τόνων ανακοίνωση υποστήριξε ότι «η προβαλλόμενη ως συμφωνία των τριών αρχηγών στην αλλαγή ενός νόμου επειδή αρνούνται να τον εφαρμόσουν βίαιες μειοψηφίες και δημόσιοι λειτουργοί που υπηρετούν δικές τους σκοπιμότητες είναι ύβρις για τη Δημοκρατία».

Από το Περιβάλλον του Βενιζέλου χαρακτηρίζουν πολιτικά άστοχή τη δήλωσή της πως «είναι ύβρις για τη Δημοκρατία οι προωθούμενες ρυθμίσεις», μιας και στη πράξη ο νόμος δεν είχε εφαρμοστεί ποτέ.

Πολλοί «σύντροφοί της» δε ξεχνούν επίσης πως ένα χρόνο πριν οι μαθητές έκαναν μαθήματα με …φωτοτυπίες» γεγονός που κόστισε στην εικόνα της προηγούμενης κυβέρνησης.

Θεωρούν επίσης απαράδεκτο να υποκινεί τέτοιου είδους διαδικασίες και να προσπαθεί να σύρει τον κύκλο επιρροής της -που εδράζεται στον ακαδημαϊκό εκσυγχρονιστικό κύκλο-σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να σώσει τη χώρα.

Πληροφορίες αναφέρουν στον μεταξύ  με τις απόψεις της κ. Διαμαντοπούλου στο θέμα της Παιδείας συμφωνούν και άλλα κορυφαία στελέχη του παραπαίοντος ΠΑΣΟΚ όπως ο Γ. Ραγκούσης και ο Α. Λοβέρδος.

Από την άλλη μεριά , ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε και είδε χθες εκτάκτως τον κ. Βενιζέλο, για να του επισημάνει ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να παρακολουθεί στενά και να προσέχει τον τρόπο με τον οποίο θα επιχειρηθεί να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις, ζητώντας διαφάνεια και καθαρότητα. Η κίνηση Χρυσοχοϊδη εκλήφθηκε ως «καμπανάκι» προ τον Βενιζέλο και μαζί με τις διαφωνίες Διαμαντοπούλου και την εντεινόμενη φημολογία για τη δημιουργία νέου κόμματος στο χώρο της Κεντροαριστεράς δημιουργούν ένα εκρηκτικό σκηνικό και καθιστούν τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ παράγοντα αστάθειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα