Η μείωση του κράτους είναι η μόνη λύση

Αποφασισμένοι να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να μείνει η χώρα στο ευρώ και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα δοθούν, είναι ορισμένοι στην κυβέρνηση με πρώτο τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και τον Γ. Στουρνάρα. Οι δηλώσεις που δημοσιεύτηκαν στον κυριακάτικο τύπο, όπως για παράδειγμα ότι πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μείνουμε κάτω από την ομπρέλα, δείχνουν ότι κάποιοι τουλάχιστον έχουν καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης.

Γι’

αυτό και επιχειρούν να κάνουν πράγματα που χρονίζουν εδώ και καιρό. Όπως για παράδειγμα η απόφαση που πήρε το υπουργείο Οικονομικών για κατάργηση μέχρι το τέλος του έτους 117 εφοριών. Θα μείνουν το πολύ καμιά 80αριά ενώ θα καταργηθούν τα ταμεία αφού όλες οι συναλλαγές θα περάσουν σταδιακά στις τράπεζες ενώ η ηλεκτρονική εφορία είναι ήδη γεγονός.

Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν πάρα πολλά χρήματα κυρίως ως προς τα ενοίκια που δίνονται ενώ θα συμμαζευτούν οι διάσπαρτες οικονομικές υπηρεσίες. Παλαιότερα το να έχει κάθε χωριό και κάθε ραχούλα εφορία ήταν… ανάπτυξη, τώρα αυτά τέλειωσαν.

Το ίδιο ισχύει και για τον Καλλικράτη στην παιδεία όπου πάνω από 150 τμήματα, κυρίως ΤΕΙ θα βάλουν λουκέτο καθώς έχουν ίδιο αντικείμενο με άλλες, έχουν απαξιωθεί ή δεν τα προτιμούν οι υποψήφιοι στα μηχανογραφικά τους.

Τι νόημα έχει να υπολειτουργούν ΑΕΙ και ΤΕΙ σε κάθε ελληνικό χωριό απλά και μόνο για να «τραβάνε» χρήματα από το κράτος. ΤΕΙ απλές σφραγίδες χωρίς φοιτητές αλλά με καθηγητές και υπαλλήλους που πληρώνονται κανονικά;

Παλαιότερα, όταν κάποιος ήθελε να κάνει ρουσφέτι έστηνε κι ένα Πανεπιστήμια η ΤΕΙ και τον έκαναν και ευεργέτη, άσχετα ποιος πλήρωνε. Τώρα αυτά δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά, ειδικά την ώρα που κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις.

Αν συνδυαστούν αυτά με τις αποφάσεις για καταργήσεις άχρηστων κρατικών φορέων μπορεί να φτιάξει το παζλ της αναδιάρθρωσης του κράτους που επιχειρεί η κυβέρνηση. Αν και υπάρχουν καθυστερήσεις και εμπόδια από κυβερνητικά στελέχη ή υπουργούς που δε θέλουν να χάσουν τα βιλαέτια τους, τελικά αυτό που θα επικρατήσει είναι η απόφαση για μείωση του κράτους.

Είναι η μόνη λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα