Η «Πλατεία» φλέγεται λόγω πρόκρισης!

Όταν ο Δαβίδ νικάει τον Γολιάθ: Ο Πανιώνιος των χιλίων οικονομικών προβλημάτων και των αποχωρήσεων παικτών πρώτης γραμμής, απέκλεισε τον Παναθηναϊκό από το Κύπελλο Ελλάδας και θα συνεχίσει στους «8» της διοργάνωσης μετά τη νίκη του στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια και παράταση). Οι πράσινοι δεν εκμεταλλεύτηκαν τις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησαν και οι εξαιρετικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα Νεοσμυρνιώτεςεν τέλει στάθηκαν

πιο τυχεροί στα πέναλτι καθώς στο τελευταίο της διαδικασίας, αστόχησε για το Τριφύλλι ο Μπιάρσμιρ (δοκάρι), ενώ ο Ομο ήταν εύστοχος δίνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Μπορεί το πρώτο ημίχρονο να ήταν σούπα, στην επανάληψη όμως η μπάλα πήγαινε συνεχώς από την μία εστία στην άλλη και οι κλασσικές ευκαιρίες χάνονταν η μία μετά την άλλη.Πανιώνιος και Παναθηναϊκός ξέχασαν τις τακτικές παίζοντας άναρχα, κάνοντας το ματς «ροντέο»: Σιμάο και Μπίαρσμιρ γλίτωσαν δύο φορές πάνω στην γραμμή το «τριφύλλι» στις προσπάθειες των Κούτσι και Τσότσαλιτς, ο Καρνέζης έσωσε την ομάδα του στο τετ-a-τετ με τον Κούτσι και φώναξε παρών όσες φορές χρειάστηκε.

Από την άλλη πρωταγωνιστής ήταν ο Τοτσέ που έχασε πραγματικά τα …άχαστα, τετ-α-τετ. Τραγικά τελειώματα από τον Ισπανό, την δόξα του οποίου ζήλεψε ο Βύντρα, ο οποίος αντί να δώσει στο κενό τέρμα το γκολ στον Λέτο, σούταρε από δεξιά και έστειλε την μπάλα στη… Πλατεία, εξοργίζοντας όπως ήταν λογικό τον Φερέιρα!

Η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα μέσα, οι καθυστερημένες και μετά το 80′ κινήσεις των προπονητών δεν άλλαξαν κάτι (Γουνδουλάκης από τη μία, Ρούντολφ από την άλλη) και το παιχνίδι μοιραία οδηγήθηκε στην παράταση μετά από ένα τρομερό και γεμάτο φάσεις δεύτερο ημίχρονο!

Στην παράταση με εξαίρεση ακόμη μία ευκαιρία που δεν χανόταν στο 93′ από τον Λέτο σε κενό τέρμα, οι δύο ομάδες έριξαν στροφές και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί μίλησε ο νεαρός Σιδεράκης, που έπιασε την ευκαιρία να καθιερωθεί (μετά την αποχώρηση του Ελέ) από τα μαλλιά. Ο πορτιέρο του Πανιωνίου έπιασε τα πέναλτι των Καραγκούνη και Λέτο που αν ευστοχούσε θα έδινε την νίκη στον Παναθηναϊκό, ο Μπίαρσμιρ βρήκε δοκάρι και ο Όμο έστειλε τον Πανιώνιο στον έβδομο ουρανό και στους 8 του Κυπέλλου, διαμορφώνοντας το τελικό 4-3.

Η διαδικασία των πέναλτι

Καραγκούνης-απέκρουσε ο Σιδεράκης, Σάμαρης-απέκρουσε ο Καρνέζης

Κουίνσι 1-0,Τσότσαλιτς 1-1,Ρούντολφ 2-1,Σκέμπρι-άουτ,Κατσουράνης 3-1

Γουνδουλάκης 3-2, Λέτο-απέκρουσε ο Σιδεράκης, Σιόβας 3-3,Μπίαρσμιρ- δοκάρι, Όμο 4-3

MO

Keywords
Τυχαία Θέματα