Ισχυρή καταιγίδα έπληξε πάλι την Αττική

Βροχές και καταιγίδες πλήττουν εδώ και λίγη ώρα την Αττική. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προβλέψει με νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ξεκίνησαν από το μεσημέρι.

Η βροχή που κατακλύζει πολλές περιοχές της βόρειας και την δυτικής Αττικής έχει ήδη δημιουργήσει πολλά προβλήματα ενώ ισχυροί είναι και οι άνεμοι που πνέουν αυτή την ώρα γύρω από το λεκανοπέδιο.

Η πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 220 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Μάλιστα η Πυροσβεστική

χρειάστηκε να επέμβει για απάντληση υδάτων και στο νοσοκομείο Σωτηρία, καθώς πλημμύρισε ο υπόγειος χώρος του κτιρίου που στεγάζονται οι χειρουργικές κλινικές, καθώς και ο προαύλιος χώρος. Πάντως όπως έγινε γνωστό δεν κινδύνευσαν ασθενείς ή προσωπικό.

Όπως έγινε γνωστό η Πυροσβεστική επιχείρησε και σε τουλάχιστον 16 περιπτώσεις για τον απεγκλωβισμό οδηγών από τα οχήματα τους, στην Αχαρνών, την Πατησίων, στη Νέα Ιωνία και τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Λόγω της καταιγίδας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν στην περιοχή του Ψυχικού και Γηροκομείου, καθώς και στον Καματερό και τον Κόκκινο Μύλο. Επίσης προβλήματα αναφέρονται σε Μαρούσι, Κηφισιά και Κεφαλάρι. Παράλληλα, λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης πολλά φανάρια έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας μεγεθύνοντας το πρόβλημα στις μετακινήσεις.

Πλημμύρισαν κεντρικοί οδικοί άξονες

Αποκαταστάθηκε, πριν από λίγο, η κυκλοφορία των οχημάτων και στη λεωφόρο Μεσογείων, η οποία είχε κλείσει λόγω της έντονης βροχόπτωσης, στην υπόγεια γέφυρα στην Κατεχάκη. Παράλληλα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στους υπόλοιπους δρόμους που είχαν κλείσει.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς, στην Καζαντζόγλου, στη Μιχαλακοπούλου, στην Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι, καθώς και στη λεωφόρο Λαυρίου.

Προβλήματα και στο Μετρό

Προβλήματα και στο δίκτυο του μετρό προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση στην Αττική.

Συγκεκριμένα, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης κλειστός είναι ο σταθμός του μετρό "Πανόρμου" λόγω της έντονης συσσώρευσης νερού στις αποβάθρες. Οι συρμοί διέρχονται χωρίς όμως να κάνουν στάση.

Νωρίτερα πρόβλημα είχαμε για περίπου 15 λεπτά και στο σταθμό του μετρό "Νομισματοκοπείο" καθώς δεν υπήρχε φωτισμός λόγω διακοπών ρεύματος.

Περιφέρεια Αττικής: Αποφύγετε να κινήστε στους δρόμους

Με ανακοίνωση της η Περιφέρεια Αττικής καλεί τους πολίτες, εποχούμενους και πεζούς, να αποφεύγουν να κινούνται στους δρόμους αυτές τις ώρες λόγω της έντονης βροχόπτωσης σε όλη την Αττική.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα