Κ. Μητσοτάκης: Μνημείο αποτυχίας και αναλγησίας της κυβέρνησης το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Με βολές κατά της συγκυβέρνησης, την οποία και κατηγόρησε για αναλγησία με αφορμή τις ουρές για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, συνόδευσε την περιοδεία του στη Θεσπρωτία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Χαίρομαι που η χθεσινή ομιλία είχε καλή ανταπόκριση, διότι επιμένουμε πάρα πολύ στο κοινωνικό στίγμα της Νέας Δημοκρατίας και σε καμία περίπτωση δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία στο ΣΥΡΙΖΑ. Οι προτάσεις που καταθέσαμε είναι τεκμηριωμένες, κοστολογημένες και κυρίως είναι προτάσεις

κοινής λογικής. Και η κοινή λογική φοβάμαι ότι συχνά λείπει από την πολιτική και σίγουρα λείπει από τους κυβερνώντες, οι οποίοι, με πολύ μεγάλη άνεση, ταλαιπωρούν τους πιο αδύναμους. Παράδειγμα το τι έχει γίνει με το ηλεκτρονικό εισιτήριο στην Αθήνα. Είναι ένα μνημείο αποτυχίας και τολμώ να πω και αναλγησίας απέναντι σε ανθρώπους οι οποίοι στέκονται στις ουρές για πάρα πολλές ώρες. Ένας υπουργός ο οποίος είναι παντελώς αδύναμος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Και βέβαια μια κυβέρνηση στην οποία κανείς δεν αναλαμβάνει καμία πολιτική ευθύνη”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, που συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Η παρουσία Μητσοτάκη στη Θεσπρωτία περιελάμβανε τετ α τετ, όπως αυτό με τους κτηνοτρόφους στην Κορύτιανη. Στη συζήτηση που είχαν οι κτηνοτρόφοι του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εκτροφή, στην μεταποίηση και την πώληση του κρέατος και του γάλατος, αλλά και τις προοπτικές που έχει ο κλάδος. Παράλληλα, έθεσαν επί τάπητος το θέμα των εισαγωγών, προτείνοντας να μην μπαίνουν στη διεπαγγελματική τους ένωση όσοι εισάγουν γάλα από το εξωτερικό. Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης (στη συζήτηση θυμήθηκε ότι στα βουνά της περιοχής, είχε πολεμήσει ο παππούς του, Κυριάκος Μητσοτάκης, ως επικεφαλής του σώματος Κρητών εθελοντών και ανέφερε ότι έχει ακόμη τα γράμματα που έστελνε τότε από το μέτωπο) κατέγραψε τα αιτήματα των κτηνοτρόφων και τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται είναι μια εντελώς διαφορετική οργάνωση στους συνεταιρισμούς σε σχέση με το παρελθόν. Προοπτική που, όπως σημειώνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, βρήκε απολύτως σύμφωνους τους παριστάμενους.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Εκεί είδε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο καινούργιο τμήμα του λιμανιού της πόλης που συνδέει την Ήπειρο με τα νησιά του Ιονίου και την Ιταλία και είχε δρομολογήσει η Νέα Δημοκρατία. Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης, χωρίς κάμερες και δημοσιογράφους, επισκέφθηκε 15 παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Σχολείο τους στην Ηγουμενίτσα. Συνομίλησε με εκπαιδευτικούς, οι οποίοι του επισήμαναν ότι το πιο βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά είναι η συνεχής αλλαγή δασκάλων. Όπως είπαν στον κ. Μητσοτάκη οι εκπαιδευτικοί, το σχολείο χρηματοδοτείται μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που έχουν διάρκεια ένα οκτάμηνο, με αποτέλεσμα, κάθε χρόνο, τα συγκεκριμένα παιδιά να αλλάζουν εκπαιδευτικούς, γεγονός που δυσκολεύει βέβαια την πρόοδο τους.

"Αυτό θα αλλάξει από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας”, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που μετέβη στο εμπορικό κέντρο της πόλης, όπου συνομίλησε με κατοίκους, φέρνοντας στο προσκήνιο τις δεσμεύσεις της γαλάζιας παράταξης για τη στήριξη όσων έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.

Στη διάρκεια της περιήγησής του στους κεντρικούς δρόμους της Ηγουμενίτσας, ο κ. Μητσοτάκης είχε και έναν ιδιαίτερα συγκινητικό διάλογο με μια νέα κοπέλα σε αναπηρικό καροτσάκι, που του ανέφερε ότι έχει σπουδάσει οικονομικά και τον ενημέρωσε για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. "Σας παρακαλώ δείτε τα ζητήματα προσβασιμότητας, κόβουν συνοδούς”, ανέφερε χαρακτηριστικά, με τον πρόεδρο της ΝΔ να απαντά ότι γνωρίζει πολύ καλά από την μητέρα του τα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρία, σημειώνοντας πως είναι προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης να τα αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Μνημείο,mitsotakis, mnimeio