Και 3ο USB έφτιαξε ο Διώτης

Νέα ενδιαφέροντα στοιχεία «κλονίζουν» από χθες ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, στις αλληλοαναιρούμενες καταθέσεις του σχετικά με τη διαχείριση που έκανε της λίστας Λαγκάρντ.

Από την εργαστηριακή έκθεση των πραγματογνωμόνων της ΕΛ.ΑΣ. που έγινε στον κατασχεμένο του φορητό υπολογιστή, αποκαλύπτεται πως ο Ιωάννης Διώτης από το αρχικό ηλεκτρονικό αρχείο που του έδωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου δημιούργησε όχι μόνο ένα USB

–όπως έχει υποστηρίξει- αλλά και ένα ακόμα, τρίτο… και μάλιστα το κράτησε για έξι μήνες τουλάχιστον στην κατοχή του, από τις 15 Ιουλίου του 2011 έως τις 16 Ιανουαρίου του 2012!

Οι εμπειρογνώμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών επίσης «διάβασαν» ότι στο USB που του παρέδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε πράγματι 2.059 αρχεία και όχι 2.062, ενώ από την επεξεργασία που έγινε δεν βρέθηκαν τα τρία στοιχεία που αφορούν τους «χαμένους» λογαριασμούς των συγγενών του πρώην υπουργού. Στοιχείο που εκτιμάται πως «ενοχοποιεί» ακόμα περισσότερο τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου σε σχέση με το ενδεχόμενο να έχει σβήσει τους λογαριασμούς των εξαδέλφων του πριν δώσει το υλικό στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Από τα στοιχεία της εκθέσεως επίσης προκύπτει πως από το φορητό υπολογιστή του κ. Ιωάννη Διώτη έχουν περάσει μέσω του σκληρού του δίσκου τουλάχιστον 1.700 λογαριασμοί, χωρίς όμως να μπορεί με βεβαιότητα να ταυτοποιηθεί εάν απλά τους άνοιξε, τους επεξεργάστηκε ή απλά τους αντέγραψε…

Κάτω από αυτά τα νέα δεδομένα είναι λογικό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αναμένονται οι εξηγήσεις και οι επεξηγήσεις που θα κληθούν να δώσουν οι εμπειρογνώμονες της εκθέσεως στα μέλη της Προκαταρκτικής τις επόμενες ημέρες, καθώς πολλές είναι οι απορίες που έχει δημιουργήσει η τεχνική ανάλυση που κάνουν στην έκθεσή τους.

Πρόταση Βλάχου

Το άλλο ενδιαφέρον πάντως της χθεσινής ημέρας είναι πως η Προκαταρκτική Επιτροπή αποφάσισε να «υιοθετήσει» την πρόταση που είχε απευθύνει στους οικονομικούς εισαγγελείς από τις 29 Ιανουαρίου του 2013 ο βουλευτής της Ν.Δ. Γεώργιος Βλάχος προκειμένου να ελεγχθεί μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας πόσοι από αυτούς που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ επαναπάτρισαν κεφάλαια το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2010, που παρέλαβε στα χέρια του ο Γ. Παπακωνσταντίνου τη λίστα, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2010, οπότε και έληξε η παράταση που ο ίδιος έδωσε στην ευνοϊκή ρύθμιση επαναπατρισμού κεφαλαίων. Μάλιστα ο βουλευτής της Ν.Δ. στην επιστολή του είχε ζητήσει να ερευνηθεί αν στο διάστημα αυτό επαναπατρίστηκαν και χρήματα της συζύγου του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η Προκαταρκτική Επιτροπή έκρινε ενδιαφέρουσα την «πτυχή» αυτή που πρόβαλε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Βλάχος στους οικονομικούς εισαγγελείς και ζήτησαν από το ΣΔΟΕ να επιληφθεί, καθώς εκτιμούν ότι μπορεί να «βγουν λαβράκια».

Γιάννης Απέργης, στον “Ελεύθερο Τύπο”

Keywords
usb, διωτης, usb, Γιωργος Παπακωνσταντινου, νέα, σδοε, τραπεζες, ελλαδα, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια 1 δεκεμβριου, νικος απεργης, λιστα λαγκαρντ, σδοε, τα νεα, απλα, βλαχος, διαστημα, δωσει, διωτη, εγινε, εκθεση, ενδιαφεροντα, εξι, μηνες, παπακωνσταντινου, ρυθμιση, τρια, ιωαννης, ιδιαιτερο, υλικο, χερια
Τυχαία Θέματα