Καλή λευτεριά...

13:35 7/7/2019 - Πηγή: Antinews

Ημέρα απελευθέρωσης σήμερα για τον τόπο μας μετά από 5 χρόνια εφιαλτοκρατίας, μιζέριας, κακοπιστίας, εκδικητισμού και εκχυδαϊσμού του κομματοκράτους.

Η επόμενη κυβέρνηση που δεν θα είναι ... οργουελιανή έχει αγώνα δρόμου μπροστά της.

Τόσο στην οικονομία, όσο και στην εργασία, στους πολύ απαξιωμένους θεσμούς και την δυσκολία εμπιστοσύνης των πολιτών σε αυτούς αυτά τα μαύρα χρόνια και αλλού.

Ενδεικτικό αντιλήψεων και νοοτροπιών είναι ένα ρεπορτάζ για την δημόσια διοίκηση (1) που αποτυπώνει τον απόλυτο βαθμό ιδιοποίησης και ελέγχου που έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά σκοταστικών

αντιλήψεων που έρχονται από τις πιο κομματοκρατούμενες αντιλήψεις περασμένων αιώνων (βλ. και 2).

Για να ξέρουμε με τι είχαμε να κάνουμε, πέρα από την οπισθοδρόμηση σε όλα τα επίπεδα (εθνικό και "διαπραγμάτευση" με Σκόπια, Τουρκία και συμφωνία για το μεταναστευτικό, ΑΟΖ, υποβάθμιση της διεθνούς θέσης της χώρας, ΕΕ που κρατούσαμε 'ομπρέλα' όσο ο Ντράγκι έριχνε ρευστό στην αγορά), οικονομία (υπέρογκες ασφαληστρικές εισφορές, capital controls, αύξηση πραγματικής ανεργίας, μείωση ονομαστικής, απαξίωση του ΕΡΓΑΝΗ), ψηφιακή δυναμική (δείκτης DESI που μας κατατάσσει στον πάτο), απαξίωση και διαρκής προσπάθεια καπελώματος και χειραγώγησης των θεσμών (απαξίωση ΑΣΕΠ, προσπάθεια ενσωμάτωσης στις συριζικές λογικές της νομενκλατούρας, απαξίωση της δικαιοσύνης και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης των πολιτών στην διοίκηση και τους θεσμούς), φτωχοποίηση και δη επιτηδευμένη με όρους φαβοριτισμού και διαίρει και βασίλευε, αντιλήψεις και επιλογές για τις ανάγκες της κομματοκρατικής προπαγάνδας (κομματοκρατική ΕΡΤ και όχι δημόσια), συμπεριφορές που παρέπεμπαν στο ρητό του πάλαι ποτέ πρ. λατινοαμερικάνικης χώρας (Getulio Vargas 1930-1955 περίπου) "για τους φίλους μου τα πάντα, για τους εχθρούς μου ο νόμος" και αυτό πέρα και έξω από κάθε ασφάλεια δικαίου και χρηστής συμπεριφοράς της διοίκησης στα συμφραζόμενα του σύγχρονου συριζισμού, αυτής της ισοπεδωτικής μάστιγας.

Καλή λευτεριά...

ΥΓ. Ευχαριστώ (και λίγο είναι) για την διαδικτυακή συντροφιά και την πλουραλιστική ενημέρωση που μας παρείχε το φιλόξενο και δημοκρατικό Antinews στα χρόνια της μαύρης εφιαλτοκρατίας που κράτησε μισή δεκαετία (2015-2019).

(1). kathimerini.gr

(2). liberal.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα