Επεισόδια στο υπ.Εργασίας μετά από κατάληψη του ΠΑΜΕ

(Ανανεωμένο) Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου, λίγο μετά από κατάληψη που πραγματοποίησαν περίπου 40 στελέχη του ΠΑΜΕ στον 8ο όροφο του κτηρίου, όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού Γιάννη Βρούτση.

Δυνάμεις των MAT συνεπλάκησαν με μέλη του ΠΑΜΕ, κάνοντας και χρήση χημικών. Τραυματίστηκαν τρεις διαδηλωτές

και έγιναν 30 προσαγωγές.

Η κατάληψη έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και ειδικώτερα γιά τη χθεσινή αναφορά του υπουργού Γιάννη Βρούτση ότι το ασφαλιστικό σύστημα “οικοδομήθηκε διαχρονικά στη βάση πελατειακών αντιλήψεων”.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταληψίες μπήκαν αιφνιδιαστικά στο κτίριο, ενώ πέρασαν από την είσοδο τμηματικά χωρίς να έχει προηγηθεί πορεία ή άλλη προειδοποίηση.

Οι καταληψίες φώναζαν συνθήματα και ζητούσαν συνάντηση με τον υπουργό, ο οποίος ωστόσο απουσίαζε. Κατά την αποχώρησή τους και ενώ έξω από κτήριο είχαν συγκεντρωθεί και άλλα μέλη του ΠΑΜΕ για συμπαράσταση,δημιουργήθηκε η ένταση.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν την ώρα που η αστυνομία οδηγούσε καταληψίες σε λεωφορείο, προκειμένου να προσαχθούν στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, οι διαδηλωτές που εισέβαλαν στο κτήριο προξένησαν περιορισμένες φθορές.

Στη συνέχεια, μέλη του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν πορεία προς τη ΓΑΔΑ , όπου και παραμένουν,προκειμένου να συμπαρασταθούν στους προσαχθέντες.

Με αφορμή τα γεγονότα το ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις, την άγρια επίθεση που δέχτηκαν δεκάδες συνδικαλιστές εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών από δυνάμεις των ΜΑΤ στο υπουργείο Εργασίας οι οποίοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού για το Ασφαλιστικό. Αντί να απολογηθεί ο υπουργός Εργασίας για τις προσβλητικές δηλώσεις και την προκλητική πολιτική του απάντησε με την ωμή βία των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και με συλλήψεις και προσαγωγές.

Είναι βαθιά νυχτωμένοι η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, αν νομίζουν ότι μπορούν με την ωμή βία να τρομοκρατήσουν το εργατικό ταξικό κίνημα. Η αυταρχική κατρακύλα τους φανερώνει το μεγάλο φόβο και την ταραχή τους και επιχειρούν να επιβάλουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα με το ψέμα, τον εκβιασμό και την καταστολή. Το εργατικό ταξικό κίνημα, ο λαός έχει πολλές φορές αναμετρηθεί μαζί τους και δεν πρόκειται να λυγίσει. Αλυσίδες στο εργατικό λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να φορέσουν.

Πανεργατικός, παλλαϊκός συναγερμός και λαϊκή συμμαχία για να αποκρουστεί ο κυβερνητικός αυταρχισμός, να μπει φραγμός και τέλος στην πολιτική που σφαγιάζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα για τις ανάγκες των μονοπωλίων. Να σταματήσουν οι προσαγωγές και να αφεθούν τώρα όλοι ελεύθεροι”.

Την εισβολή στο υπουργείο καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, τονίζοντας ότι «η βία σε κάθε της μορφή πρέπει να αποδοκιμάζεται, όχι μόνο στα λόγια, αλλά και έμπρακτα».

«Η επιδρομή στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, οι υλικές καταστροφές και οι απειλές εναντίον του Γιάννη Βρούτση είναι πρακτικές που στοχεύουν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για τη χώρα», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

«Όσοι υιοθετούν πρακτικές βίας στα πλαίσια ανταγωνισμών εξτρεμισμού βρίσκουν απέναντί τους την κοινωνία, που αντιλαμβάνεται πλήρως τα κίνητρά τους. Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα