Καταρρέει το σύστημα Πούτιν;

Τις τελευταίες μέρες η Ουκρανία σημείωσε σημαντική πρόοδο στα πεδία των μαχών, αλλά ας συγκρατήσουμε λίγο το χειροκρότημα, τουλάχιστον προς το παρόν.

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε πως η ουκρανική αντεπίθεση σηματοδοτεί μια τελεσίδικη  νίκη της Ουκρανίας επί της Ρωσίας, αλλά τόσο η ραγδαία ουκρανική προέλαση από τη μία, όσο και η εξίσου ραγδαία υποχώρηση των Ρώσων από την άλλη, αναδεικνύουν τη στρατιωτική δυναμική των Ουκρανών, αλλά πιο πολύ την αντίστοιχη ρωσική ανικανότητα.

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η Ρωσία δε

μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο.

Μάλιστα, η ειρωνεία είναι πως οι Ρώσοι στρατιώτες αντέδρασαν απέναντι στο ουκρανικό μπλιτζκρίγκ, με τον ίδιο τρόπο που όλοι περίμεναν τους Ουκρανούς να αντιδράσουν τον περασμένο Φεβρουάριο. Να πετάξουν δηλαδή τα όπλα τους και να το βάλουν στα πόδια.

Η ουκρανική αντεπίθεση αναδεικνύει πέντε τουλάχιστον αδυναμίες της Ρωσίας.

Την αποτυχία της ρωσικής κατασκοπείας να προβλέψει την αντεπίθεση, την αδυναμία του ρωσικού στρατού να ισχυροποιήσει τις αμυντικές του θέσεις στις κρίσιμες περιοχές, την απροθυμία των απλών στρατιωτών να δώσουν τη ζωή τους για κάτι που θεωρούν έναν ηλίθιο εγκληματικό πόλεμο, την ολιγωρία του ρωσικού λαού στο να βρει το θάρρος να σώσει τα παιδιά του από έναν βέβαιο θάνατο, και την αμέλεια του Πούτιν να αφήσει τον σχεδιασμό και τη διοίκηση του πολέμου στο στρατιωτικό γενικό του επιτελείο.

Το μεγαλύτερο μέρος της ντροπιαστικής υποχώρησης των Ρώσων οφείλεται στον ίδιο τον Πούτιν.

Αυτός ξεκίνησε τον πόλεμο και τη γενοκτονία, και αυτός είναι που μετέτρεψε απλούς Ρώσους σε συνεργούς εγκλημάτων, ενώ συνεχώς παρενέβαινε και συνεχίζει να παρεμβαίνει στο στρατιωτικό γενικό επιτελείο, βάζοντας την πολιτική πάνω από τη στρατηγική, δείχνοντας, ακόμη και τώρα, απόλυτη αδιαφορία στο γεγονός ότι μπορεί ήδη να έχουν πεθάνει έως και 50.000 στρατιώτες.

Και όλα αυτά γιατί; Για τη φουσκωμένη εγωπάθειά του, και τη φιλοδοξία του να γίνει ένας νέος Τσάρος θυσιάζοντας την Ουκρανία, τη Ρωσία, ακόμη και τον κόσμο προς επίτευξη του σκοπού του.

Οι Ρώσοι στρατιώτες υφίστανται το μεγαλύτερο βάρος αυτής της σύγκρουσης.

Μεταμορφώθηκαν σε εγκληματίες πολέμου, αλλά ταυτόχρονα και σε κρέας για τα κανόνια.

Την ώρα που ο Πούτιν και τα φιλαράκια του μιλούσαν για θρίαμβο μέσα στα παλάτια του Κρεμλίνου, ενώ τα παιδιά τους απολάμβαναν την πολυτελή ζωή στην παρηκμασμένη Δύση, απλοί Ρώσοι (άνδρες και έφηβοι) θυσιάζονταν στον βωμό του εγώ του μεγαλομανούς Πούτιν.

Τουλάχιστον τώρα, όπως μας δείχνει η υποχώρηση, οι στρατιώτες μάλλον έχουν συνειδητοποιήσει το μάταιο του θανάτου τους, και έχουν καταλάβει πως έχουν συμμετάσχει σε γενοκτονία, και πως οι πραγματικοί εγκληματίες είναι ο Πούτιν και οι συνεργοί του.

Οι μέρες του Ρώσου ηγέτη είναι μετρημένες. Ελάχιστοι είναι οι δικτάτορες που μπορούν να επιβιώσουν από έναν καταστροφικό πόλεμο.

Και κανείς δε μπορεί να ξεπεράσει την παντελή απουσία νομιμοποίησης, που σηματοδότησε η επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.

Ο Πούτιν, ο άλλοτε «αρρενωπός» μέγας σκακιστής, που υποσχέθηκε να ξανακάνει τη Ρωσία μεγάλη, έχει πλέον εκτεθεί ως ένας ακόμη τριτοκλασάτος παίκτης ντάμας, που ελάχιστα έχει να επιδείξει μετά από δεκαετίες διακυβέρνησης πέρα από το γυμνό του στήθος…

Επίσης, μετρημένες είναι και οι μέρες του φασιστικού του καθεστώτος.

Αν πέσει ο ίδιος, τότε σίγουρα θα ακολουθήσει και η πτώση ενός συστήματος που έχτιζε από το 1999, και όλα θα καταρρεύσουν όπως καταρρέει ένας τροχός χωρίς ζάντα.

Μάλιστα, όλα πλέον φαντάζουν πιθανά. Ακόμη και η διάλυση της ρωσικής ομοσπονδίας και η αντικατάστασή της από μια πληθώρα μη ρωσικών κρατών.

Απόδοση: Strange Attractor

Πηγή: 19fortyfive.com

The post Καταρρέει το σύστημα Πούτιν; appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα