Κάθαρση!

Αυτό θα είναι το σύνθημα των επόμενων εκλογών οψέποτε γίνουν!

Είναι το μόνο σύνθημα που μπορεί πλέον να συνεγείρει τους Έλληνες. Είναι η μόνη διαδικασία που μπορεί να αλλάξει την πολιτική, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα στην χώρα.

Αυτός που θα αρθρώσει όμως ένα τέτοιο σύνθημα, πρέπει να πείσει πως είναι σε θέση να το εφαρμόσει προς κάθε κατεύθυνση, ακόμη και προς τα … επάνω.

Κάνουμε λάθος όσοι τόσον καιρό υποστηρίζουμε πως η κοινωνία χρειάζεται πρωτίστως ένα όραμα. Όχι! Εκείνο που χρειάζεται κυρίως είναι Δικαιοσύνη και Νέμεσις. Να μπουν στην φυλακή οι κλέφτες

του χρήματος και των ονείρων του απλού πολίτη.

Οι δικαστές θα πρέπει να αρχίσουν την προπόνηση. Πρώτα να καθαρίσουν τα του οίκου τους, μετά θα τους χρειαστεί η κοινωνία σε ατέλειωτες υπερωρίες. Είναι πολλή η κόπρος του Αυγεία, είναι αμέτρητα τα λαμόγια, είναι πανίσχυροι οι διαπλεκόμενοι, οι πολιτικοί, οι εργολάβοι, οι μεσάζοντες.

Είναι στρατιές οι κλέφτες και καραβιές οι απατεώνες. Ολόκληρες μεραρχίες τα παράσιτα που ρούφηξαν και ρουφάνε ακόμη το αίμα του κοσμάκη. Αντί να κυνηγάμε τους καταστραμμένους που δεν πληρώνουν τον ΟΑΕΕ, τους ενδεείς που δεν μπορούν να οικονομήσουν την δόση της εφορίας, το σπιτάκι του άνεργου και του φτωχού, θα πρέπει να κατατροπώσουμε τους «λίσταρχους», τους πρίγκιπες με εκκαθαριστικά κολλήγα, τους «υπερπόντιους» με τις σπιταρόνες και το κρυμμένο ρευστό, τους μιζαδόρους και τους κομπραδόρους με τα κοχίμπα και τις φεράρι, τους αιρετούς με τα «πόθεν αίσχη».

Δεν πρόκειται να σωθεί αυτή η χώρα αν δεν υπάρξει κάθαρση. Κυρίως αυτή η αίσθηση της ατιμωρησίας, της βαθιάς αδικίας, της ιταμής πρόκλησης εκ μέρους των απατεώνων που μας βγάζουν προκλητικά τη γλώσσα, είναι που οδηγεί την κοινωνία στα άκρα.

Φυσικά η κάθαρση από μόνη της δεν φτάνει.

Αν είναι να οικοδομήσουμε μια νέα κοινωνία στα χνάρια της παλαιάς, αν είναι να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε το παλιό αποτυχημένο οικονομικο-πολιτικό μοντέλο, η κάθαρση θα λειτουργήσει μονάχα ως ανακουφιστική και παρηγορητική παρένθεση.

Μετά την κάθαρση και την τιμωρία των ενόχων, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε βαθιές αλλαγές στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία, ώστε να εξασφαλίσουμε ένα πιο δίκαιο, αξιοκρατικό και αποτελεσματικό μοντέλο ανάπτυξης για την χώρα.

Χωρίς αυτό, ότι και να κάνουμε θα παραμείνει ημιτελές. Αλλά δεν θα μπορέσουμε καν να ξεκινήσουμε χωρίς την εύρεση και τιμωρία των ενόχων. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε ομαλά πιο πέρα με συγχωροχάρτια και ευχές.

Τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσει αυτός που θα πείσει τον κόσμο πως μπορεί και θέλει να καθαρίσει την επί δεκαετίες συσσωρευμένη κόπρο του Αυγεία σε κάθε μεριά, σε κάθε τομέα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.

Δεν υπάρχει μέλλον, χωρίς το οριστικό, δίκαιο, τιμωρητικό, λυτρωτικό ξεκαθάρισμα με το φαύλο παρελθόν!

Akenaton

Keywords
Τυχαία Θέματα