Καζάνι έτοιμο να εκραγεί το πολιτικό σκηνικό

Στην κρίσιμη στιγμή που περνά η Ελλάδα, δε χωράνε ούτε συγκρούσεις, ούτε αλληλοκατηγορίες ούτε εκμετάλλευση της κρίσης για μικροκομματικούς και προσωπικούς σκοπούς.

Την  στιγμή που ο ελληνικός λαός ζητά απεγνωσμένα λύσεις η εικόνα πολιτικού σπαραγμού που  βλέπουμε στην Βουλή δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη πολιτική ιστορία. Ζυμώσεις, συναντήσεις, γεύματα και δείπνα για το τι θα κάνουν όλοι αυτοί που δεν έχουν αυτή τη στιγμή πολιτική στέγη βρίσκονται

στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος αντί να είναι η σωτηρία της χώρας από όλους μαζί.

Στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι η διάλυση είναι μονόδρομος. Φήμες δίνουν και παίρνουν. Ότι η Λ. Κατσέλη ετοιμάζεται για νέο πολιτικό φορέα μαζί με τον Μ. Χρυσοχοϊδη.

Ότι ο Γ. Παπανδρέου ξανασυσπειρώνει τους παπανδρεϊκούς ώστε στο μέλλον να ξαναπαίξει τον πολιτικό ρόλο που ο ίδιος ονειρεύεται. Ότι κάποιοι άλλοι όπως η Α. Διαμαντοπούλου δε θα έλεγε όχι σε ένα κόμμα Παπαδήμου, κι ότι ο ίδιος ο Παπαδήμος έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του να επανέλθει ως σωτήρας μετά από μερικούς μήνες, σε περίπτωση που πάνε όλα άσχημα ή αν στις εκλογές του Απριλίου δεν υπάρξει αυτοδυναμία και μπούμε σε ένα φαύλο κύκλο εντολών σχηματισμού κυβέρνησης.

Στη Νέα Δημοκρατία ασφαλώς η κατάσταση δεν είναι καλύτερη, ειδικά όταν φεύγουν πάνω από 20 βουλευτές. Κάποιοι από τους διαγραφέντες το ξανασκέφτονται. Κάποιοι άλλοι το έχουν ρίξει στο… ελαφρολαϊκό προφανώς επειδή πιστεύουν ότι έτσι θα διασωθούν από τη γενική απαξίωση που δείχνουν οι Έλληνες στο πολιτικό σύστημα.

Κάποια από τα «ορφανά» του πεθαμένου πολιτικού συστήματος σίγουρα θα περάσουν στη λήθη, διότι έχουν ιστορικές ευθύνες για τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία δύο χρόνια. Και σίγουρα η επόμενη ημέρα είναι δύσκολη για τα δύο μεγάλα κόμματα αλλά και για τον κ. Καρατζαφέρη ο οποίος πληρώνει τα σόου και τις κωλοτούμπες του.

Αδύνατη η ιδεολογική σύγκλιση των ανεξάρτητων

Από προχθές το βράδυ οι ανεξάρτητοι είναι μεν δεύτερη κοινοβουλευτική δύναμη, αλλά μόνο θεωρητικά, καθώς ιδεολογικά φαντάζει αδύνατον να συμφωνήσουν και οι 63. Αυτός όμως που φαίνεται να τρέμει είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος, έχοντας μείνει με 14 βουλευτές, βλέπει σαν εφιάλτη το σενάριο 15 βουλευτές από τους ανεξάρτητους να συστήσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα και να τον υποβαθμίσουν. Είναι κι αυτό ένα από τα πολύ πιθανά σενάρια.

Με δεδομένο πάντως ότι για να συγκροτηθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα θα πρέπει προηγουμένως να έχει ιδρυθεί και κόμμα με συγκεκριμένο πρόεδρο, το σενάριο της αυτόνομης Κοινοβουλευτικής Ομάδας μοιάζει πιο πιθανό να αφορά το τμήμα των ανεξάρτητων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και όχι από τη Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι προς το παρόν φαίνεται ότι θα τηρήσουν στάση αναμονής.

Ήδη από χθες στα πηγαδάκια της Βουλής συζητήθηκε έντονα το ενδεχόμενο η Λούκα Κατσέλη ή ο Χάρης Καστανίδης να ηγηθούν ενός τέτοιου σχήματος, με 15-20 βουλευτές, που θα παρουσιαστεί ως το νέο φιλολαϊκό ΠΑΣΟΚ και θα θελήσει να προετοιμάσει το έδαφος για κάθοδο στις εθνικές εκλογές μέσω μ

Keywords
Τυχαία Θέματα