Κέντρα εμβολιασμού: Απλήρωτοι στρατιωτικοί επί πέντε μήνες

Μπορεί η συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στους εμβολιασμούς να είναι σημαντική, όπως εξάλλου και στις πάμπολλες περιπτώσεις που καλούνται να συνδράμουν προκειμένου να καλύψουν σοβαρά κενά του κρατικού μηχανισμού σε πολλούς τομείς, αλλά στην πραγματικότητα οι στρατιωτικοί αντιμετωπίζονται ως «παραπαίδια» για τις αγγαρείες.

Ενδεικτική είναι η επισήμανση αναγνώστη του Antinews που εμβολιάστηκε χτες σε πολύ μεγάλο κέντρο εμβολιασμών της πρωτεύουσας, το οποίο από την αρχή της «εκστρατείας» του εμβολιασμού του πληθυσμού το «κρατούν»

στρατιωτικοί.

Μόνιμος υπαξιωματικός που εργάζεται στο κέντρο του κατήγγειλε ότι οι στρατιωτικοί έχουν να πληρωθούν τα «εκτός έδρας» που τους έχει υποσχεθεί η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας για τις υπηρεσίες τους στα κέντρα εμβολιασμού εδώ και πέντε μήνες (!). Οι, δε, συνθήκες εργασίας είναι εξαντλητικές, ενώ η εορταστική άδεια αυτές τις ημέρες φαντάζει όνειρο... θερινής νυκτός.

Υποσχέσεις

Κι' όμως, η ηγεσία του υπουργείου παρουσιάζει στην κοινή γνώμη μια εξωραϊσμένη εικόνα για τη συνδρομή των ΕΔ.

Μάλιστα, πρόσφατα, έσπευσε να διαφημίσει την επίσκεψη που έκανε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, «ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιναύαρχος, Ιωάννης Δρυμούσης, ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού, Κωνσταντίνου Φλώρου, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους, για ανταλλαγή ευχών και για να συγχαρούν το προσωπικό για την πολύτιμη συνδρομή του στην αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID 19 στο πλαίσιο της Επιχείρησης "Ελευθερία"».

[photo_0]

Προχτές, επίσης, κατά τη διάρκεια συνάντησης των υπουργού και υφυπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και Νίκου Χαρδαλιά, με εκπροσώπους των ΜΜΕ, οι δυο τους υποσχέθηκαν ότι τους επόμενους μήνες θα προωθήσουν ρυθμίσεις για προβλήματα του προσωπικού των ΕΔ.

Βέβαια, όλα αυτά τα ακούνε εδώ και δυόμισι χρόνια οι ένστολοι, αλλά ελάχιστες κινήσεις έχουν γίνει για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματά τους. Να σημειωθεί ότι έντονα είναι τα παράπονα και για καθυστερήσεις στην καταβολή αποζημιώσεων των -ουκ ολίγων- στρατιωτικών που εμπλέκονται στο Μεταναστευτικό.

Από τη μεριά του, ο Ν.Χαρδαλιάς εξήρε τον ρόλο των στρατιωτικών στους εμβολιασμούς, ενώ είπε ότι η κοινή γνώμη δεν γνωρίζει πόσο σημαντική είναι η συμβολή τους. Και όταν του επισημάνθηκε πότε επιτέλους θα τα πληροφορηθεί όλα αυτά η κοινή γνώμη, απάντησε ότι θα γίνει «οργανωμένη προβολή» του έργου. Μάλλον, στη μετά COVID εποχή!

Γενικότερα, οι στρατιωτικοί έχουν γίνει τα άτομα για όλες τις δουλειές. Πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί, Μεταναστευτικό, εμβολιασμοί, αερομεταφορές ασθενών, κ.ο.κ. Όπου έχει κενό ο κρατικός μηχανισμός, και όπως είναι γνωστό έχει παντού, καλούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Κι' αυτό, πολλές φορές σε βάρος της κύριας αποστολής τους που είναι η εθνική άμυνα.

Από τη στιγμή, όμως, που τους χρησιμοποιούν για όλες τις δουλειές, τουλάχιστον ας τους αποζημιώνουν. Με όσα προβλέπει ο νόμος και βάσει των υποσχέσεων που τους έχει δώσει η κυβέρνηση.

Εμβολιασμοί

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, «οκτώ εμβολιαστικά κέντρα έχουν στελεχωθεί με 548 άτομα κατανεμημένα σε 176 ενεργές εμβολιαστικές γραμμές, στις οποίες από την 15 Φεβρουαρίου 2021 μέχρι την 20 Δεκεμβρίου 2021 έχουν διενεργηθεί 2.573.768 εμβολιασμοί με μέσο όρο κατά την παρούσα περίοδο 13.500 εμβολιασμοί ημερησίως.

Αναλυτικά η στελέχωση των ΕΔ ανά Εμβολιαστικό Κέντρο έχει ως εξής:

-HELLEXPO Αθηνών («Προμηθέας 1 & 2»): 186 στελέχη που εξυπηρετούν 48 εμβολιαστικές γραμμές, με την συνδρομή 7 ατόμων από τον ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

-ΔΕΘ / HELLEXPO Θεσσαλονίκη: 111 στελέχη που εξυπηρετούν 24 εμβολιαστικές γραμμές.

-Γλυφάδα: 24 στελέχη που εξυπηρετούν 16 εμβολιαστικές γραμμές με την συνδρομή 32 ατόμων από τον ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

-Περιστέρι: 148 στελέχη που εξυπηρετούν 48 εμβολιαστικές γραμμές.

-Πάτρα: 42 στελέχη που εξυπηρετούν 16 εμβολιαστικές γραμμές.

-Χανιά (ΝΝΚ): 16 στελέχη που εξυπηρετούν 6 εμβολιαστικές γραμμές.

-Λάρισα (404 ΓΣΝ): 16 στελέχη που εξυπηρετούν 8 εμβολιαστικές γραμμές.

-Iωάννινα: 5 στελέχη που εξυπηρετούν 10 λειτουργικές εμβολιαστικές γραμμές, με την συνδρομή προσωπικού από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια (6η ΥΠΕ) του υπουργείου Υγείας».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα