Κι άλλο «αφιέρωμα» στη Χρυσή Αυγή

Ένα ακόμα δημοσίευμα για την επικινδυνότητα της Χρυσής Αυγής έρχεται να προστεθεί στον ξένο Τύπο, αυτή τη φορά από το Spiegel.

«Όπως στη Γερμανία του ’30, η Χρυσή Αυγή κερδίζει έδαφος» γράφει ο τίτλος. «Πουθενά αλλού στην Ευρώπη οι νεοναζί και οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές δεν έχουν επωφεληθεί τόσο από την κρίση,

όσο στην Αθήνα» γράφει το περιοδικό.

«Δεξιοί κακοποιοί έχουν σπείρει τον φόβο και τον τρόμο στην Ελλάδα για μήνες. Όσο χειρότερη γίνεται η οικονομική κρίση και όσο πιο σκληρές είναι οι περικοπές του προϋπολογισμού που επιβάλλονται από τους ευρωπαίους πιστωτές, τόσο χειρότερος γίνεται ο τρόμος στους δρόμους. Επιτίθενται σε ξένους, κυνηγούν ομοφυλόφιλους και αριστερούς. Ορισμένοι ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου».

Σύμφωνα μάλιστα με την Βασιλική Γεωργιάδου, καθηγήτρια πολιτικών επιστημών, «η ατμόσφαιρα μοιάζει με αυτή της Γερμανίας τη δεκαετία του ’30 ενάντια στους Εβραίους και στις επιχειρήσεις τους».

Το 2005, όπως ανέφερε η μηνιαία Le Monde Diplomatique και υπενθυμίζει το άρθρο, ο Μιχαλολιάκος προειδοποιούσε: «Όταν αποκτήσουμε δύναμη δεν θα δείξουμε έλεος. Δεν θα είμαστε πλέον δημοκρατικοί».Όπως αποδεικνύεται, ο Μιχαλολιάκος και οι οπαδοί του σοβαρολογούσαν, σημειώνει το Spiegel.

Η Χρυσή Αυγή δεν φαίνεται να ανησυχεί για την απαγόρευσή της, συνεχίζει, επικαλούμενο και την φωτογραφία του Μιχαλολιάκου στο κοινοβούλιο τον περασμένο Φεβρουάριο, με δύο γερμανούς νεοναζί. Τονίζει επίσης την αδυναμία των διωκτικών αρχών να δράσουν αποτελεσματικά.

spiegel.de

Keywords
Τυχαία Θέματα