ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν καταδίκη της Χρυσής Αυγής από την Βουλή!!!

Η Αριστερά νίπτει τα χείρας της για την άνοδο του φασισμού!

Μπροστά σε ακόμη μια ήττα ή αν θέλετε, σε ένα ακόμη αυτογκόλ, βρίσκεται το πολιτικό σύστημα το οποίο αδυνατεί να πράξει ακόμη και τα αυτονόητα. Τα πολιτικά κόμματα δε μπορούν να προστατέψουν ούτε καν τον εαυτό τους.

Η συζήτηση στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για τα πεπραγμένα της Χρυσής Αυγής μέσα κι έξω από το κοινοβούλιο κατέληξε σε

φιάσκο. Ίσως κάποιοι περίμεναν να παρευρεθούν και βουλευτές της Χ.Α., να γίνει κανένας τσαμπουκάς και να γίνουμε θέαμα στα κανάλια όλου του κόσμου. Και δι’ αυτής της πρακτικής να επιβληθούν ποινές. Η Χρυσή Αυγή δεν τους έκανε τη χάρη και δεν παραβρέθηκε με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα κόμματα να τρώνε τις σάρκες τους και να μην τολμούν να ορθώσουν το ανάστημά τους μπροστά στο φαινόμενο του άκρατου λαϊκισμού, του φασισμού και του εκχυδαϊσμού της πολιτικής ζωής του τόπου.

Αναλώθηκαν επί δύο ώρες σε μια φιλολογική συζήτηση για το τι είναι βία για να καταλήξουν ότι απλά… καταδικάζουν τη συμπεριφορά των Χρυσαυγιτών. Μάλιστα, το ΚΚΕ ψήφισε λευκό σε όλες τις προτάσεις (πρότεινε να επαναξιολογηθεί το όλο ζήτημα) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε λευκό στην παράγραφο που λέει ότι καταδικάζονται οι πρακτικές των Χρυσαυγιτών ζητώντας να υπάρξει ρητή καταδίκη της ρατσιστικής βίας.

Παρά τη θετική της ψήφο, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήων, Μαρία Τσαρουχά-Κόλλια, σημείωσε ότι ενώ και στο παρελθόν υπήρξαν αντίστοιχες συμπεριφορές βουλευτών (επικαλούμενη τη συμμετοχή του Γ. Παπανδρέου στην κινητοποίηση στον Πειραιά), η Βουλή δεν είχε αντιδράσει το ίδιο (με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή)

Το τελικό κείμενο της επιτροπής, που θα παραδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη αναφέρει:

1) καταδικάζει τα επανειλημμένα φαινόμενα βίας, στα οποία συμμετέχουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής,

2) προτείνει στον πρόεδρο της Βουλής, εφόσον συνεχιστεί η αντικοινοβουλευτική, παράνομη συμπεριφορά βουλευτών, να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση

3) επισημαίνει τις ευθύνες της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και

δ) καλεί την εκτελεστική εξουσία και τη Δικαιοσύνη να επιταχύνει τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών.

Και στα γραφεία της Χρυσής Αυγής γελάνε με την… τιμωρία που τους επέβαλαν. Λες και δεν υπήρξε βουλευτής που χτύπησε με κλωτσιές γυναίκα συνάδελφό του στο Περιστύλιο. Δεν υπήρξαν βουλευτές σε ρόλο μπάτσου που έκαναν ελέγχους και επικροτούσαν τραμπουκισμούς.

Δεν υβρίζεται σκαιότατα ο πρωθυπουργός, υπουργοί, βουλευτές, η ίδια η Δημοκρατία από τους Χρυσαυγίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα