Κλειστές και σήμερα οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα

Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να ολοκληρωθεί η υπογραφή των συμφωνιών για την απόκτηση του δικτύου των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα Πειραιώς.

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι το άνοιγμα των καταστημάτων των τριών κυπριακών τραπεζών

στην Ελλάδα εξακολουθεί να ανήκει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα των διοικήσεων των τριών τραπεζών, μέχρι και την ολοκλήρωση της υπογραφής των συμβάσεων.

Κατά συνέπεια, τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά.

Σημειώνεται ότι με απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου όλες οι τράπεζες στην Κύπρο θα είναι κλειστές μέχρι και την Τετάρτη 27 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας η Τράπεζα Πειραιώς, αποκτά ένα επιπλέον συνολικό χαρτοφυλάκιο δανείων που προσεγγίζει τα 21 δισ. ευρώ, καταθέσεις 13 δισ. ευρώ, ένα δίκτυο καταστημάτων 330 καταστημάτων, ενώ στο ανθρώπινο δυναμικό της προστίθενται περίπου 5.500 εργαζόμενοι. Το ενεργητικό του Ομίλου Πειραιώς ξεπερνά πλέον τα 100 δισ. ευρώ, οι χορηγήσεις δανείων τα 70 δισ. ευρώ και οι καταθέσεις τα 52 δισ. ευρώ με σύνολο εργαζομένων πάνω από 24.500.

Keywords
Τυχαία Θέματα