Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις στον δημόσιο τομέα, σήμερα και αύριο

Με την 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ σήμερα (18 και 19 Σεπτεμβρίου) κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων στην υγεία μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ,

ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Ήδη, σε απεργία βρίσκονται από προχθές οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης που έχουν εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ απεργούν και σήμερα για τρίτη ημέρα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Απεργούν, επίσης, οι εργαζόμενοι τα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ που αντιδρούν στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.

Σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία και συλλαλητήριο στις 11:30 της Τετάρτης στη πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια μέρα στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Στην 48ωρη απεργία, θα συμμετέχουν και οι δάσκαλοι.

Στην κινητοποίηση μετέχει και η ΓΣΕΕ που έχει αποφασίσει για σήμερα Τετάρτη 4ωρη στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα.

Με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), οι δικαστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στη 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, «αλληλέγγυοι στον αγώνα των καθηγητών, οι οποίοι αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων που οδηγούν στην κατεδάφιση της παιδείας και του δημόσιου σχολείου».

Προβλήματα στις μετακινήσεις με το τρένο και τον προαστιακό σιδηρόδρομο θα έχει σήμερα το επιβατικό κοινό, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00, που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα υπάρξουν ματαιώσεις δρομολογίων στα τρένα του ΟΣΕ, ενώ δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία με τους συρμούς του μετρό από Δ. Πλακεντίας έως το αεροδρόμιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα