Λαθρομετανάστευση: ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ εις σάρκα μίαν;

Του Ραφαήλ Καλυβιώτη*

Στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο πρώην δεξιός πολιτικός και νυν κεντρώος Άδωνις Γεωργιάδης δεν σχολιάζει ούτε θετικά ούτε αρνητικά το δημοσίευμα των «Financial Times» περί της πιθανής νομιμοποίησης 300.000 λαθρομεταναστών. Αναφέρει ότι επίκειται ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Eργασίας του οποίου την τελική μορφή ακόμη δεν γνωρίζει.

Κάπως βολική τοποθέτηση από τη στιγμή που επικεφαλής αυτού του υπουργείου είναι ο κ. Καιρίδης,

οι θέσεις του οποίου για το Μεταναστευτικό επιεικώς και μόνον θα εχαρακτηρίζοντο ξενοφιλικές.

Εμμέσως πλην σαφώς, όμως, παραδέχεται ο κ. Γεωργιάδης ότι υφίσταται σοβαρό έλλειμμα εργατικών χεριών στη χώρα που ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες. Εν ολίγοις, δίνεται η εντύπωση στην εν λόγω ραδιοφωνική συνέντευξη ότι είναι εξαιρετικά πιθανή η νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών.

Εκτός ότι τέτοια υποδείγματα έχουν αποτύχει στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, είναι απορίας άξιον τι μήνυμα δίνεται διά αυτού του τρόπου στα κυκλώματα των λαθροδιακινητών. Είναι επίσης απορίας άξιον πώς ένα κράτος που αξιώνει από τους πολίτες του τη νομιμότητα να νομιμοποιεί την παρανομία.

Στην δε στήλη «Θεωρείο» της «Καθημερινής», που αναφέρεται στον βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Σταμάτη, λέγεται πως αυτός υποστήριξε ότι η Ν.Δ. δεν θα πρέπει να είναι φοβική απέναντι στους μετανάστες ούτε «στις νέες μορφές οικογένειας», εκφράζοντας την «ποταμίσια» οπτική εντός του κόμματος. Άρα, πρόκειται περί κοινής γραμμής.

Τέλος, εάν συνυπολογιστεί το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, αυτή είναι μια πιθανή κίνηση που μάλλον επιβεβαιώνει τους «συνωμοσιολόγους» που τόσα χρόνια ομιλούσαν περί «αντικατάστασης πληθυσμών». Σε τελική ανάλυση, διαφαίνεται ότι και στο ζήτημα του λαθρομεταναστευτικού Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έχουν την ίδια ατζέντα. Άραγε αυτή είναι η θέση της κυβέρνησης για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος; Να αυξάνεται και να πληθύνεται ο πληθυσμός εκείνος που δεν είναι πολιτισμικά όμορος με το ευρωπαϊκό πλαίσιο αξιών και τη χριστιανική ταυτότητα της Δύσης, κορωνίδα των αξιών και των ελευθεριών του λαμπρότερου πολιτισμού της ανθρωπότητας;

*Υπ. δρ Γεωπολιτικής – πρόεδρος ∆ικτύου Ελλήνων Συντηρητικών – [email protected]

The post Λαθρομετανάστευση: ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ εις σάρκα μίαν; appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα