“Λουκέτο” σε 150 Ειρηνοδικεία

11:23 4/9/2012 - Πηγή: Antinews

«Λουκέτο» για 150 από τα 301 Ειρηνοδικεία της χώρας προβλέπει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατέθεσε για επεξεργασία στο Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης.

Το σχέδιο Π.Δ. είχε προαναγγελθεί από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία έκρινε υπέρ της συγχώνευσης ανενεργών ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων, τα οποία, αν και εκδίδουν

πολύ λίγες αποφάσεις το χρόνο, εντούτοις επιβαρύνουν με δυσανάλογες λειτουργικές δαπάνες το Δημόσιο (εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθεί άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ετησίως). Συγκεκριμένα, το Π.Δ. προβλέπει τις εξής συγχωνεύσεις ανά εφετειακή περιφέρεια της χώρας:

* Θεσσαλονίκης: Το Ειρηνοδικείο Σοχού ενοποιείται στο Ειρηνοδικείο Λαγκαδά, το Ειρηνοδικείο Κρύας Βρύσης στο Ειρηνοδικείο Γαννιτσών, το Ειρηνοδικείο Μουριών στο Ειρηνοδικείο Κιλκίς, το Ειρηνοδικείο Γουμενίσσης στο Ειρηνοδικείο Πολυκάστρου, το Ειρηνοδικείο Ιερισσού στο Ειρηνοδικείο Αρναίας, το Ειρηνοδικείο Συκιών στο Ειρηνοδικείο Πολυγύρου, το Ειρηνοδικείο Κολινδρού στο Ειρηνοδικείο Πιερίας με έδρα την Κατερίνη, το Ειρηνοδικείο Φυλλίδος στο Ειρηνοδικείο Ροδολίβους, τα Ειρηνοδικεία Πορροΐων και Ηράκλειας στο Ειρηνοδικείο Σιντικής με έδρα το Σιδηρόκαστρο.

* Πατρών: Τα Ειρηνοδικεία Τριταίας και Φαρρών ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Πατρών, το Ειρηνοδικείο Εριννεού στο Ειρηνοδικείο Αιγιαλείας με έδρα το Αίγιο, τα Ειρηνοδικεία Κλειτορίας και Αροανίας στο Ειρηνοδικείο Καλαβρύτων, τα Ειρηνοδικεία Ωλένης, Λαμπείας και Ελευσίνος Πελοποννήσου στο Ειρηνοδικείο Ολυμπίων με έδρα το Πελόπιο, τα Ειρηνοδικεία Ανδρίτσαινας και Κρεστένων στο Ειρηνοδικείο Αρήνης με έδρα τη Ζαχάρω, το Ειρηνοδικείο Βαρθολομιού στο Ειρηνοδικείο Αμαλιάδας, τα Ειρηνοδικεία Μυρτουντίων και Βάρδας στο Ειρηνοδικείο Γαστούνης, το Ειρηνοδικείο Ληξουρίου στο Ειρηνοδικείο Αργοστολίου και το Ειρηνοδικείο Ιθάκης στο Ειρηνοδικείο Σαμαίων.

* Λαμίας: Τα Ειρηνοδικεία Σπερχειάδας, Θερμοπυλών, Υπάτης, Μαρκακώμης, Φαλάρων, Δομοκού και Αμφίκλειας ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Λαμίας, το Ειρηνοδικείο Ελάτειας στο Ειρηνοδικείο Αταλάντης, τα Ειρηνοδικεία Δωριέων, Δελφών, Ιτέας, Ευπαλίου, Δωρίδος και Τολοφώνος στο Ειρηνοδικείο Αμφισσας, τα Ειρηνοδικεία Αγραίων και Απεραντίων στο Ειρηνοδικείο Ευρυτανίας με έδρα το Καρπενήσι και τα Ειρηνοδικεία Αλιάρτου, Δαύλειας, Αράχοβας, Αμβρυσσού και Ορχομενού στο Ειρηνοδικείο Λιβαδειάς.

* Λάρισας: Τα Ειρηνοδικεία Ολύμπου, Κισσάβου και Αγιάς ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Λάρισας, τα Ειρηνοδικεία Ζαγοράς, Αργαλαστής στο Ειρηνοδικείο Μηλέων, το Ειρηνοδικείο Σκιάθου στο Ειρηνοδικείο Σκοπέλου, τα Ειρηνοδικεία Πύρρας και Φαρκαδόνας στο Ειρηνοδικείο Τρικάλων και τα Ειρηνοδικεία Σοφάδων, Παλαμά και Μουζακίου στο Ειρηνοδικείο Καρδίτσας.

* Δυτικής Στερεάς Ελλάδας: Το Ειρηνοδικείο Θέρμου ενοποιείται στο Ειρηνοδικείο Αγρινίου, το Ειρηνοδικείο Εχίνου στο Ειρηνοδικείο Βάλτου με έδρα την Αμφιλοχία, τα Ειρηνοδικεία Αιτωλικού, Παραχελωίτιδος, Ξηρομέρου και Μακρυνείας στο Ειρηνοδικείο Μεσολογγίου, τα Ειρηνοδι

Keywords
Τυχαία Θέματα