Λυμπερόπουλος «Θα σπάσει τα μούτρα του ο Ραγκούσης»

Ικανοποιημένος από τις απαντήσεις του κ. Σαμαρά, δήλωσε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Θύμιος Λυμπερόπουλος μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση -στην οποία παραβρέθηκε και ο γραμματέας του Συνδικαλισμού Γιάννης Μανώλης- ο κ. Λυμπερόπουλος είπε ότι “εγώ δεν ζήτησα

κάλυψη από τον κ. Σαμαρά, είπα ότι έχουμε δίκιο στις διεκδικήσεις μας. Έμεινα ικανοποιημένος από τις απαντήσεις που μου έδωσε ο πρόεδρος”.

Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί ανέφερε, επίσης, ότι συνεχίζεται ο αγώνας τους και προέβλεψε ότι το νομοσχέδιο δεν θα περάσει και ότι “θα σπάσει τα μούτρα του ο κ. Ραγκούσης”

Μικρές αλλαγές στο νομοσχέδιο

Η απελευθέρωση των ταξί και των φορτηγών τέθηκε επί τάπητος στη συνεδρίαση του Υπουργικού. Ο Γιάννης Ραγκούσης κατέθεσε τροποποιήσεις στο αρχικό σχέδιο, όπως τη μείωση του παραβόλου, ενώ θα γίνει προσπάθεια -σε συνεννόηση με την τρόικα- να μπει πλαφόν στις άδειες.

Όσοι ιδιοκτήτες είχαν άδεια ταξί έως τις 2 Ιουλίου 2011 θα λάβουν δωρεάν μία νέα άδεια η οποία μπορεί να μεταβιβαστεί στα τέκνα τους.

Σε διαφορετική περίπτωση η άδεια κατατίθεται στο κράτος.

Επιπλέον, το κόστος του παραβόλου μειώνεται στις 5.000 ευρώ ενώ αρχικά προβλεπόταν μια διακύμανση μεταξύ 10.000-40.000 ευρώ.

Παράλληλα, οι υπουργοί Μεταφορών και Οικονομικών συμφώνησαν να τεθεί περιορισμός στις νέες άδειες που θα δοθούν το πρώτο εξάμηνο μετά την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Συγκεκριμένα προτείνουν ο αριθμός των αδειών που θα δοθούν επιπλέον στις ήδη ισχύουσες να περιοριστεί στις 10.000, τις οποίες θα λάβουν κατά προτεραιότητα άνεργοι και ειδικές κοινωνικές ομάδες και μετά την παρέλευση έξι μηνών να απελευθερωθεί πλήρως το επάγγελμα. Σήμερα υπάρχουν σε πανελλαδικό επίπεδο 28.000 άδειες ταξί. Η εφαρμογή, ωστόσο, της πρότασης αυτής εξαρτάται από την έγκριση της τρόικας, αν δηλαδή δεν θεωρήσει ότι μία τέτοια προσωρινή ρύθμιση αποτελεί περιορισμό στην απελευθέρωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα