«Λύγισε» κι ο κολοκοτρωναίος υπουργός Άμυνας στη «διπλωματία του χαλβά»

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα συναντώνται -«φιλικά» πάντα- οι υπουργοί Άμυνας της Ελλάδας και της Τουρκίας, στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, την περασμένη Κυριακή, στην Κωνσταντινούπολη,

όπου μεταξύ ψαριού και χαλβά, οι δύο άνδρες συζήτησαν τα ελληνο-τουρκικά, λέγοντας ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να σπάσουν οι πάγοι, αφού υπάρχουν άλλα σοβαρότερα προβλήματα, όπως το Ουκρανικό, τώρα οι Νίκος Παναγιωτόπουλος και Χουλουσί Ακάρ συμφώνησαν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, «να πραγματοποιηθεί προσεχώς συνάντηση για συνομιλίες περί δραστηριοτήτων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)».

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Για μια γραβάτα αδειανή

Την επανέναρξη των συνομιλιών σε επίπεδο στρατιωτικών φέρεται να συμφώνησε ο Κ.Μητσοτάκης με τον Τ.Ερντογάν. Υποτίθεται, βέβαια, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξαναρχίσουν, όπως άλλωστε επέμενε εδώ και πολλούς μήνες ο Ν.Παναγιωτόπουλος, ήταν να σταματήσουν οι τουρκικές προκλήσεις.

Ωστόσο, μια ημέρα μετά το γεύμα Μητσοτάκη - Ερντογάν, σημειώθηκε νέο μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο.

Μητσοτάκης-Ερντογάν: Μήπως μίλησαν και για τις παραβιάσεις; - 25 έγραψε το κοντέρ σήμερα

Να σημειωθεί πως και την προηγούμενη φορά που είχαν συναντηθεί στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας - Τουρκίας, και πάλι η τουρκική πλευρά δεν έκανε «διάλειμμα» στις προκλήσεις της.

ΝΑΤΟ: Φιλική συνάντηση υπουργών Άμυνας Ελλάδας - Τουρκίας εν μέσω νέου μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων

Τέλος, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, «κατά τη συνάντηση (σ.σ. Παναγιωτόπουλου, Ακάρ) υπογραμμίστηκε η σημασία μείωσης των εντάσεων και εμπέδωσης κλίματος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει των κανόνων Διεθνούς Δικαίου και αρχής καλής γειτονίας».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λύγισε, Άμυνας,lygise, amynas