Μας διώχνουν από την χώρα μας

Η τρόικα επιμένει στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η κυβέρνηση αντιστέκεται για να μην ξεφτιλιστεί εντελώς και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι σε αναμμένα κάρβουνα. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αλλά όπως όλα δείχνουν, με τους τροικάνους να έχουν το πάνω χέρι και το κούρεμα να έρχεται οσονούπω, είναι θέμα χρόνο να πάμε σε μισθολογική ζούγκλα.

Με μισθούς 200 ευρώ κάτω από τη σημερινή σύμβαση, δηλαδή με καθαρές αποδοχές γύρω στα 450 ευρώ το μήνα είναι αυτονόητο πως δεν έχει μέλλον κανένας εργαζόμενος σ’ αυτή τη χώρα αφού το πάνω χέρι θα έχει ο εργοδότης που θα επιβάλει τη θέλησή του και κανείς δεν θα μπορεί να τους αντισταθεί.

Αυτή τη στιγμή ο κατώτατος μισθός είναι 751 ευρώ, αλλά είναι δεδομένο ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται στην αγορά. Οι άνεργοι για παράδειγμα αλλά και οι νέοι έως 24 ετών πληρώνονται ακόμη και με το 80% του κατώτατου μισθού ήτοι κάτω από τα 600 ευρώ.

Στην αγορά επικρατεί πραγματική ζούγκλα αφού νέοι ζητούν δουλειά ακόμη και με 400 ευρώ ενώ υπάρχουν και ορισμένοι που ζητούν την κάλυψη μόνο των ιατροφαρμακευτικών και συνταξιοδοτικών εισφορών!

Οπως επίσης υπάρχουν ευέλικτες μορφές εργασίας με μειωμένο ωράριο και κούρεμα του μισθού ακόμη και κάτω από το μισό.

Τι ισχύει στην Ευρώπη; Ο κατώτατος μισθός είναι στη Βουλγαρία 123 ευρώ το μήνα ενώ ο… ανώτερος κατώτατος μισθός είναι στο Λουξεμβούργο 1.758 ευρώ.

Πώς να ζήσουν, λοιπόν, οι Ελληνες σ’ αυτή τη χώρα; Γι’ αυτό και δημιουργούνται ουρές από πολίτες που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία. Πάνω από 15.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι ηλικίας 35-45 ετών και επιστήμονες με πτυχία, έκαναν αιτήσεις στην αυστραλιανή πρεσβεία για να δουλέψουν στην Αυστραλία. Στη διημερίδα του Σαββατοκύριακου ενημερώθηκαν περί τους 1.200 που έχουν τα προσόντα για να εργαστούν στη μακρινή χώρα. Οι Αυστραλοί ζητούν 183 ειδικότητες και την κάλυψη 185.000 θέσεων για την επόμενη χρονιά. Μηχανικοί, νοσηλευτές, καθηγητές, οικοδόμοι, αεροναυπηγοί, χημικοί μηχανικοί, γεωπόνοι, χημικοί, κτηνίατροι, φυσιοθεραπευτές, τεχνολόγοι πυρηνικής ιατρικής, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι, λογοθεραπευτές, γιατροί πολλών ειδικοτήτων (ενδοκρινολόγοι, γαστρεντερολόγοι, νευρολόγοι, παιδίατροι, ψυχίατροι, καρδιοχειρουργοί, νευροχειρουργοί, ορθοπεδικοί, ωτορινολαρυγγολόγοι, δερματολόγοι, γυναικολόγοι, ουρολόγοι, παθολόγοι, ογκολόγοι κ.ά.), μηχανικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, δικηγόροι, ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, τεχνικοί τηλεπικοινωνιών, μηχανικοί αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, συγκολλητές, κλειδαράδες, χτίστες, ξυλουργοί, τζαμάδες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί είναι μερικά από τα επαγγέλματα που έχουν ζήτηση.

Η Ελλάδα διώχνει τα καλύτερα μυαλά της και όσα μένουν εδώ τα σκοτώνει στους φόρους και τις κρατήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα