Με ψεύδη επιχειρούν συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών – Μόνος δρόμος η παραίτηση της κυβέρνησης

21:14 6/8/2022 - Πηγή: Antinews

Με βομβαρδισμό «ψευδών ειδήσεων» και με βάρκα την … ελπίδα των μπάνιων του λαού, την υποστήριξη από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, τον εφιάλτη της ακρίβειας που απασχολεί πρωτίστως τα νοικοκυριά, και την ένταση στα ελληνο-τουρκικά από την πιθανή έξοδο του πλωτού γεωτρύπανου του Ερντογάν, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα ξεχαστεί το σκάνδαλο των υποκλοπών

Με ψέματα επιχειρούν να συγκαλύψουν το μείζον πολιτικό σκάνδαλο των υποκλοπών, που αφορά άμεσα το θέμα της δημοκρατίας στη χώρα μας. Όμως, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Και όσο περισσότερα

λέγονται, τόσο η κυβέρνηση εκτίθεται. Σε τόσο μεγάλο βαθμό που δείχνει ότι έχει χάσει και τα αυγά και τα πασχάλια, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται οι φωνές ότι η παραίτηση του πρωθυπουργού είναι πλέον μονόδρομος. Η αίσθηση, εξάλλου, ότι «έχουν πέσει και δεν το ξέρουν στο Μαξίμου», είναι έντονη ακόμα και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Η «παραίτηση» του «δεξιού χεριού» του πρωθυπουργού και ανιψιού του, γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, και του επικεφαλής της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, είναι ευθεία ομολογία ενοχής του ιδίου του μεγάρου Μαξίμου για το σκάνδαλο των υποκλοπών σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, του δημοσιογράφου, Θανάση Κουκάκη, και ενδεχομένως πολλών άλλων ακόμα.

Άλλωστε, από το καλοκαίρι του 2019, λίγο μετά τις βουλευτικές εκλογές, οπότε η ΝΔ αναδείχτηκε κυβέρνηση, η ΕΥΠ, διά νόμου, πέρασε απευθείας στο πρωθυπουργικό γραφείο. Ουσιαστικά, στον ίδιο τον πρωθυπουργό, μέσω του γενικού γραμματέα του, Γ.Δημητριάδη. Να σημειωθεί πως ο τελευταίος εδώ και καιρό συγκεντρώνει εξαιρετικά αρνητικές κριτικές από σημαντική μερίδα στελεχών της ΝΔ, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις πνέουν μένεα εναντίον του.

Με βάρκα την ελπίδα

Μπροστά σε αυτό το σκηνικό που διαμορφώθηκε, λοιπόν, μετά τις «παραιτήσεις» Δημητριάδη και Κοντολέοντα, το μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να διαχειριστεί τις πρωτοφανείς ρωγμές που έχουν προκληθεί στο κυβερνητικό οικοδόμημα, με κουτοπονηριές, ψέματα και τρικ φτηνού εντυπωσιασμού. Που, όμως, ελάχιστα πείθουν ακόμα και τους πλέον καλοπροαίρετους.

Έτσι, προκειμένου να ξεχαστεί το σκάνδαλο, εναποθέτει όλες τις ελπίδες του στον βομβαρδισμό της κοινής γνώμης με «ψευδείς ειδήσεις», στα μπάνια του λαού, την υποστήριξη που διαχρονικά του παρέχουν τα μεγάλα φιλοκυβερνητικά Μέσα Ενημέρωσης, τον εφιάλτη της ακρίβειας που απασχολεί πρωτίστως τα νοικοκυριά, και την ένταση στα ελληνο-τουρκικά από την πιθανή έξοδο του πλωτού γεωτρύπανου του Ερντογάν περί τις 9 Αυγούστου, όπως έχει προαναγγείλει η Άγκυρα.

Ομολογία πρωθυπουργικής ενοχής

Ταυτόχρονα, μέσω των φίλα προσκείμενων ΜΜΕ, οργανώνει «αντεπίθεση αποφασιστικότητας», προκειμένου να φανεί ότι ο πρωθυπουργός επιδεικνύει αποφασιστικότητα στα κακώς κείμενα και στο πλαίσιο αυτό δεν διστάζει να «κόψει» ακόμα και το «δεξί χέρι» του.

Μόνο που όλα αυτά δεν πείθουν πλέον. Άραγε, μετά από τρεισήμισι χρόνια, τώρα ο πρωθυπουργός αντελήφθη ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας; Ότι το περιβάλλον του πρέπει να «παραιτηθεί», επειδή παραβιάζονται βασικοί κανόνες της δημοκρατίας στη χώρα; Σε ποιον κόσμο ζούσε όλα αυτά τα χρόνια; Ήταν ή δεν ήταν ο ίδιος υπεύθυνος για την ΕΥΠ τόσα χρόνια;

Δεν τον είχαν ενημερώσει, άραγε, οι συνεργάτες του για την πληθώρα δημοσιευμάτων, ήδη από το 2019, ότι ο Π.Κοντολέων δεν πληρούσε ούτε καν τα τυπικά κριτήρια (σπουδές, κ.λ.π.) για τη θέση του επικεφαλής της ΕΥΠ και ότι η κυβέρνηση άλλαξε τον ίδιο τον νόμο για να τον τοποθετήσει σε αυτό το πόστο; Δεν τον είχαν πληροφορήσει ότι, κατά τα δημοσιεύματα, ο Κοντολέων ήταν «επιλογή» του Δημητριάδη;

Τώρα, με συστηματικές διαρροές, η κυβέρνηση προσπαθεί να βγάλει από το κάδρο των ευθυνών τον πρωθυπουργό. Ουσιαστικά διεξάγεται μια επιχείρηση διάσωσης του ιδίου του πρωθυπουργού. Διότι σε μια υποτιθέμενη ευνομούμενη χώρα, ο υπεύθυνος για τις μυστικές υπηρεσίες της, στην προκειμένη ο πρωθυπουργός, από τη στιγμή που αποκαλύπτεται ένα σοβαρό πολιτικό σκάνδαλο με πρακτορίστικες – παρακρατικές διαστάσεις, θα έπρεπε να έχει κιόλας παραιτηθεί.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι Δημητριάδης και Κοντολέων χρησιμοποιούνται ως δήθεν εξιλαστήρια θύματα, προκειμένου να διασωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το εντυπωσιακό είναι, μάλιστα, ότι, μετά την παραίτησή του, ο Γ.Δημητριάδης έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου αγωγών σε βάρος δημοσιογράφων και ΜΜΕ που αποκάλυψαν αρκετές πτυχές του σκανδάλου των υποκλοπών. Κάτι που δείχνει πανικό, αλλά και προσπάθεια εκφοβισμού. Και όλα αυτά, υπό την εκκωφαντική σιωπή-και τη «συνδικαλιστική»- του δημοσιογραφικού κλάδου. O tempora o mores!

Στην πραγματικότητα, από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχασε το «δεξί χέρι» του, τον ανιψιό του, Γ.Δημητριάδη, άπαντες, ιδιαίτερα οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ της ΝΔ, γνωρίζουν ότι είναι σαν να έχει χάσει τη μισή εξουσία του. Σαν να έχει πέσει ο ίδιος, αλλά προσποιείται ότι δεν το ξέρει.

Η ΕΥΠ υπέκλεπτε πολιτικό αρχηγό

Προκειμένου να αναστραφεί το άκρως αρνητικό κλίμα για τον ίδιο τον πρωθυπουργό, η κυβέρνηση έχει ξεδιπλώσει μια επιχείρηση εξαπάτησης της κοινής γνώμης με μισές αλήθειες, πολλά ψέματα και ανακρίβειες, ούτως ώστε να θολώσει τα νερά.

Είναι συγκλονιστικό, αλλά τώρα, μετά τον θόρυβο που έχει ξεσηκωθεί εδώ και μέρες, αναγκάστηκε να παραδεχτεί, έστω και με διαρροές, ότι, με απόφαση της ΕΥΠ και της εκεί εισαγγελέως, η ελληνική Υπηρεσία παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη. Οι υποκλοπές του κινητού του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ γίνονταν, δηλαδή, με «νόμιμο» τρόπο. Με έγκριση της εισαγγελέως της ΕΥΠ και παρακολούθηση μέσω του παρόχου κινητής τηλεφωνίας του Ν.Ανδρουλάκη.

Αυτές οι υποκλοπές, δηλαδή, δεν γίνονταν με το Predator, το λογισμικό απομακρυσμένων παρακολουθήσεων. Ως γνωστόν, η υπηρεσία ασφαλείας του Ευρωκοινοβουλίου, μετά από εξέταση του κινητού του Ν.Ανδρουλάκη, διαπίστωσε ότι έγινε απόπειρα «κοριάσματος» με το ισραηλινό σύστημα Predator. Του εστάλη ένα link που πατώντας το, εγκαθίσταται το λογισμικό υποκλοπών στο κινητό. Ο Ν.Ανδρουλάκης απέφυγε να το πατήσει και έτσι δεν «κοριάστηκε» το κινητό.

Ωστόσο, τώρα αποκαλύπτεται ότι την ίδια περίοδο που επιχειρήθηκε να «κοριαστεί» το κινητό του με το Predator, η εισαγγελέας της ΕΥΠ είχε υπογράψει και «νόμιμες» υποκλοπές. Δηλαδή, την παρακολούθηση Ανδρουλάκη με άλλον τρόπο, όχι με το Predator, αλλά μέσω της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, Wind. Σύμπτωση; Κανείς δεν το πιστεύει. Εάν η κυβέρνηση νομίζει ότι απευθύνεται σε αφελείς, πλανάται πλάνη οικτρά.

Ιδού τι αναφέρει η -κάθε άλλο παρά αντικυβερνητική- εφημερίδα, Καθημερινή: «Η διάταξη για την άρση απορρήτου στο τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υπεγράφη (σ.σ. από την εισαγγελέα της ΕΥΠ) τον Σεπτέμβριο του 2021. Δηλαδή την ίδια περίοδο που έγινε προσπάθεια παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του με το παράνομο λογισμικό Predator, όπως ο ίδιος έχει καταγγείλει».

Ακατάλληλος

Μέχρι τη στιγμή που ο Ν.Ανδρουλάκης, την προηγούμενη εβδομάδα, κατήγγειλε προσπάθεια «κοριάσματος» του τηλεφώνου του με το Predator, η κυβέρνηση σιωπούσε. Ακόμα και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που συνεκλήθη με αυτό το θέμα, ουδείς «αρμόδιος» δήλωσε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη, με έγκριση της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου του που είχε υπογραφεί από την εισαγγελέα που εποπτεύει την ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου. Είναι η ίδια εισαγγελέας που είχε υπογράψει και τις υποκλοπές της ΕΥΠ για το κινητό του δημοσιογράφου, Κουκάκη (!). Κι αυτό, παρ’ ότι ο Π.Κοντολέων παρουσιάστηκε στην Επιτροπή της Βουλής.

Όμως, να που έσπασε ο διάβολος το ποδάρι του και τώρα αποκαλύφθηκε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε «νόμιμα» αρχηγό πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα. Το μέγαρο Μαξίμου ισχυρίζεται ότι αυτό δεν το γνώριζε ο πρωθυπουργός. Ισχυρισμός που ελάχιστα πείθει. Αλλά ακόμα κι αν είναι έτσι τα πράγματα, είναι ποτέ δυνατόν να παρακολουθείται πολιτικός αρχηγός στην Ελλάδα και να μην έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός; Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Διότι αποδεικνύεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ακατάλληλος για να διαχειριστεί τόσο σοβαρές κρατικές – πολιτικές υποθέσεις της χώρας.

Ψέματα

Σύμφωνα με την «Καθημερινή»:

-Την Τετάρτη 3 Αυγούστου, λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της απόπειρας παγίδευσης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με το Predator, η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) αποφάσισε να πραγματοποιήσει έλεγχο στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο του Ν.Ανδρουλάκη.

-Στις 4 Αυγούστου, ελεγκτές της μετέβησαν στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Wind. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε το κινητό του Ν.Ανδρουλάκη κάνοντας χρήση του συστήματος «νόμιμης συνακρόασης». Για την άρση του απορρήτου είχε υπογραφεί διάταξη από την εισαγγελέα που εποπτεύει την ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου.

-Στις 4 Αυγούστου, αργά το βράδυ της Πέμπτης, ζητήθηκαν οι παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη (είχε υπ’ ευθύνη του την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) και του ίδιου του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντος. Προηγουμένως, για τα ευρήματα της ΑΔΑΕ είχε ενημερωθεί το Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι ανακοινώσεις των παραιτήσεων έγιναν την Παρασκευή (5-8-2022) το πρωί.

Και τώρα αρχίζουν τα … ωραία!

Κατά την εφημερίδα, κυβερνητικές πηγές ισχυρίζονται ότι για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Ν.Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ δεν είχε ενημερωθεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης, ότι το βράδυ της Πέμπτης (4-8-2022) κλήθηκε να παράσχει εξηγήσεις σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο ο διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων. Ο τελευταίος φέρεται να επικαλέστηκε ότι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη έγινε κατόπιν αιτήματος ξένων αρχών (υπηρεσίες πληροφοριών Ουκρανίας και Αρμενίας).

Επιπλέον, κατά την εφημερίδα, άλλες πηγές, στην πραγματικότητα κυβερνητικές, σημείωναν ότι το ενδιαφέρον ξένων μυστικών υπηρεσιών και της ΕΥΠ είχε κεντρίσει η συμμετοχή του Ν.Ανδρουλάκη σε επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου με αντικείμενο εμπορικές σχέσεις της Ένωσης με την Κίνα.

Κινέζικοι δράκοι και αρμένικα παραμύθια

Είναι κατανοητό ότι στόχος του μεγάρου Μαξίμου είναι να ρίξει τις ευθύνες αποκλειστικά σε κάθε λογής «χρήσιμους ηλίθιους», προσπαθώντας να πείσει ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε ιδέα για τις υποκλοπές της ΕΥΠ. Άλλωστε, προέχει η … πολιτική διάσωση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Όμως, το να διοχετεύονται «πληροφορίες», σύμφωνα με τις οποίες είναι οι Ουκρανοί και οι Αρμένιοι που ζήτησαν τις υποκλοπές του τηλεφώνου του Ανδρουλάκη, είναι τουλάχιστον παιδαριώδη τεχνάσματα.

Να σημειωθεί πως, σε συνομιλία που είχε ο δημοσιογράφος, Κρικόρ Τσακιτζιάν, με τον πρέσβη της Αρμενίας στην Ελλάδα, Τιγκράν Μκρτσιάν, ο δεύτερος διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή της Αρμενίας στο θέμα των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνομιλιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Είναι ένα ξεδιάντροπο ψέμα. Η Αρμενία ΠΟΤΕ δεν ζήτησε από καμία κυβέρνηση να ακούσει το τηλέφωνο κανενός», είπε.

Εμπλέκει η κυβέρνηση την Αρμενία στο βρώμικο παιχνίδι των υποκλοπών: Διαψεύδει κατηγορηματικά ο πρέσβης της Αρμενίας

Όμως, ακόμα κι έτσι να είναι τα πράγματα, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, τι είναι η ΕΥΠ; Φιλιππινέζα του Ζελένσκι; Κάνει ό,τι της λένε οι ξένες μυστικές υπηρεσίες, ακόμα και «συμμαχικές» και υπερατλαντικές; Παρακολουθεί αρχηγό ελληνικού πολιτικού κόμματος χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν; Και κυρίως, στον προϊστάμενό της, τον ίδιο τον πρωθυπουργό; Και θα παρακολουθούσε ο Κοντολέων το τηλέφωνο του Ανδρουλάκη χωρίς να το ξέρουν Μητσοτάκης και Δημητριάδης;

Επιπλέον, οι «φωτεινοί παντογνώστες» του μεγάρου Μαξίμου το χόντρυναν ακόμα πιο πολύ με τον Ανδρουλάκη, διαρρέοντας ότι η ΕΥΠ, όταν της το ζήτησαν ξένες μυστικές υπηρεσίες, τον παρακολουθούσε για σχέσεις του με Κινέζους. Πρόκειται για ανόητους. Από που κι ως που Ουκρανοί – Αρμένιοι ενδιαφέρονται για τους Κινέζους και για «σχέσεις» του Ανδρουλάκη μαζί τους; Και καλά με τον Ανδρουλάκη, και τον Κουκάκη οι Ουκρανοί και οι Αρμένιοι ζήτησαν να τον παρακολουθούν;

Σε ποιους τα λένε αυτά; Ούτε παιδιά του νηπιαγωγείου δεν πείθουν με τέτοια παραμύθια.

Άκρως ενδιαφέρον είναι ότι ίδιο αφήγημα επικαλέστηκε ο Π.Κοντολέων και για τις υποκλοπές στο κινητό του Κουκάκη. Ότι ήταν ξένες μυστικές υπηρεσίες που το ζήτησαν από την ΕΥΠ. Και, βέβαια, η εισαγγελέας της ΕΥΠ υπέγραψε ό,τι της ζητήθηκε από την ηγεσία της Υπηρεσίας. Σύμπτωση και αυτό; Όπως σύμπτωση είναι ότι, εκτός από τη «νόμιμη» παρακολούθηση της ΕΥΠ στο τηλέφωνο του Κουκάκη, του το «κόριασαν» με λογισμικό Predator, όπως επιχειρήθηκε να «κοριάσουν» και το κινητό του Ανδρουλάκη;

Να ξέρουν ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Και θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις τόσο για τις «νόμιμες» – παράνομες υποκλοπές της ΕΥΠ, όσο και για το εάν η ΕΥΠ έχει αγοράσει λογισμικό υποκλοπών τύπου Pegasus – Predator.

Η υπόθεση των υποκλοπών είναι μόλις στην αρχή. Το κουβάρι θα ξετυλιχτεί με απρόβλεπτες πολιτικές συνέπειες. Πόσο μάλλον, αφού θεωρείται σίγουρο ότι δεν παρακολουθούνταν μόνο οι Ανδρουλάκης και Κουκάκης, αλλά και πολλοί άλλοι. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, επίσης, εάν στα πρόσωπα που είχαν «κοριαστεί» περιλαμβάνονται και πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη (!), όπως ευρέως ακούγεται.

Μπορεί ένα τέτοιο σκάνδαλο να μη ρίξει κυβέρνηση, αλλά λειτουργεί ως κερασάκι στην τούρτα της συσσωρευμένης αγανάκτησης από την πολιτική διαχείριση της κυβέρνησης σε όλα τα φλέγοντα καθημερινά προβλήματα του λαού. Και αυτό ανοίγει τον δρόμο για την ελεύθερη πτώση κάθε κυβέρνησης.

The post Με ψεύδη επιχειρούν συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών – Μόνος δρόμος η παραίτηση της κυβέρνησης appeared first on antinews.gr.

Keywords
δρομος, μμε, ευπ, ΠΑΣΟΚ, καλοκαιρι, εκλογες, ειδήσεις, εκκωφαντική, wind, βουλη, ελλαδα, αδαε, εταιρεία, συμμετοχή, pegasus, antinews, εφημεριδα δημοκρατια, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, μπανιας, εσπα 2021, δημητριαδης, το θεμα, εθνικη, ευπ, ηγεσια, θεμα, ιερουσαλημ, καθημερινη, κινα, μμε, πλαισιο, τηλεφωνο, ψεμα, ψεματα, αυγα, αγκυρα, αδαε, ανδρουλακης, αρμενια, βραδυ, δειχνει, διοικητης, δρακοι, εγινε, ειπε, υπαρχει, εκκωφαντική, ελπιδα, εβδομαδα, επρεπε, ερντογαν, εταιρεία, ευθυνη, εφημεριδα, ιδεα, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, υπηρεσιες, υποθεση, ισχυει, κυβερνηση, κινητο, κλιμα, μαξιμου, μειζον, μητσοτακης, νικο, ουσιαστικα, παραμυθια, παιδια, περιβαλλον, πιο πολυ, προβληματα, πρωι, ρωγμες, σιγουρο, συμμετοχή, σιωπη, τι ειναι, τουρτα, χειροτερα, antinews, ευθεια, pegasus, χωρα, ιδιαιτερα, κειμενα, παιχνιδι, πηγες
Τυχαία Θέματα