Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτησε την Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟ στη Βαρκελώνη, αλλά αυτό δεν μειώνει καθόλου το γεγονός ότι στάθηκε ανταγωνιστικότατος για ακόμη μία χρονιά στην Ευρώπη. Οι Καταλανοί αφού απέδρασαν από το 4ο ματς, είχαν τη ψυχολογία με το μέρος τους, μπήκαν πολύ δυνατά και κατάφεραν μετά κόπων και βασάνων να αφήσουν εκτός συνέχειας τον ΠΑΟ.

Όλα πήγαν στραβά στο πρώτο δεκάλεπτο: Με τον Διαμαντίδη χρεωμένο με τρία φάουλ στο πρώτο πεντάλεπτο, η Μπαρτσελόνα πήρε νωρίς το προβάδισμα, υποχρεώθηκε

σε όλο το ματς να κυνηγά το σκορ και τελικά ηττήθηκε 64-53, μένοντας εκτός Final-4 της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» δικαιολογημένα διαμαρτύρονται σε αρκετές φάσεις για τη φιλοσοφία των σφυριγμάτων των διαιτητών αλλά με 1 στα 16 σουτ τριών πόντων μάλλον δεν θα πρέπει να έχουν απαιτήσεις από το ματς.
Αποσυντονισμένος από τα γρήγορα φάουλ του αρχηγού, ο εξάκις πρωταθλητής Ευρώπης δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το παθιασμένο παιχνίδι των «μπλαουγκράνα» αλλά και τα εξαιρετικά ποσοστά τους στα σουτ από την περιφέρεια.
Όταν στο τέταρτο δεκάλεπτο, έσφιξε την άμυνά του και «ζόρισε» την ισπανική ομάδα, έχασε ένα σωρό ευκαιρίες να μπει στην διεκδίκηση του ματς. Γκιστ, Διαμαντίδης και Ούκιτς ήταν άστοχοι, ο Σχορτσανίτης άποντος, ο Μπράμος σε χαμηλή πτήση, με πρώτο βιολί τον Λάσμε δύσκολα κερδίζεις την Μπαρτσελόνα.

Με τον Ματσιούλις να ευστοχεί από την γραμμή το σκορ έγινε 59-53, 2΄πριν το τέλος αλλά δεν υπήρξε υνέχεια. Ο Χουέρτας με τρίποντο στο 1.30΄πήγε το ματς στο 62-53 και ουσιαστικά τελείωσε την υπόθεση… το τελικό 64-53 έστειλε την Μπαρτσελόνα στο Final-4.

Η φετινή χρονιά έδειξε ότι δεν κάνουν μόνο τα χρήματα τις μεγάλες ομάδες και ασφαλώς ο Πεδουλάκης απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί κόντρα στα μεγαθήρια των προπονητών της Ευρώπης. Διαχειρίστηκε το μέτριο υλικό (σε σχέση με προηγούμενες χρονιές) που είχε στα χέρια του με τον καλύτερο τρόπο και δεν πάει Λονδίνο, λόγω μιας κακής βραδιάς των παικτών του.

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 44-33, 51-43, 64-53

Mπαρτσελόνα (Πασκουάλ):Σάδα, Χουέρτας 10, Αμπρίνες 2, Ναβάρο 15 (3 τρ), Γιασικεβίτσιους 6, Τοντόροβιτς 3, Ουάλας, Ίνγκλις 8, Λόρμπεκ 6, Τζαβάι 9, Τόμιτς 5

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 3, Ματσιούλις 9, Ούκιτς 7, Λάσμε 16, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 6, Μπανκς 2, Σχορτσανίτης

Keywords
Τυχαία Θέματα