Με…έκτακτη εισφορά θα πληρώσουν τα 555 εκατ. ευρώ οι τράπεζες στο δημόσιο

Με… έκτακτη εισφορά θα πληρώσουν οι τράπεζες τα 555 εκατ. ευρώ που έπρεπε να έχουν δώσει στο ελληνικό κράτος ως μέρισμα για τα λεφτά της ανακεφαλαιοποίησης που πήραν. Είναι το θέμα που ανέδειξε το antinews και προκάλεσε την υποχρέωση των τραπεζών να βάλουν το χέρι στην τσέπη, παρ’ ότι στο παρασκήνιο (και με

τη βοήθεια του Γ. Προβόπουλου) προσπαθούσαν να το αποφύγουν. Η λύση της έκτακτης εισφοράς αναμένεται να συζητηθεί την επόμενη Δευτέρα στη συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με τους τραπεζίτες η οποία αναβλήθηκε σήμερα λόγω των εξελίξεων.

Η ουσία είναι ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πρέπει να μπουν στα ταμεία του κράτους τα λεφτά από τις τράπεζες. Με έκτακτη εισφορά, με συμμετοχή των μεγαλομετόχων ή με άλλο τρόπο που δε θα επιβαρύνει τους πολίτες. Υπενθυμίζεται ότι είχε προκληθεί σάλος μετά από φήμες ότι η τρόικα (προφανώς για λογαριασμό των τραπεζιτών) είχε απαιτήσει να μπει φόρος στους πολίτες ή να κοπεί ο μισθός των εργαζόμενων προκειμένου να καλυφθεί η μαύρη τρύπα των 555 εκατ. ευρώ χωρίς να θιγούν οι τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα