Μεγ(κ)άλη αγάπη για τον Β. Μαρινάκη

Έσταζαν μέλι εκεί στο Mega οι κ. Καμπουράκης και Οικονομέας οι οποίοι είχαν απέναντί τους τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Φυσικά και δεν τον «χτύπησαν» σαν χταπόδι, βήμα του έδωσαν για να αναπτύξει το όραμά του. Και είναι αλήθεια ότι είδαμε για πρώτη φορά τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να μιλάει για κάτι άλλο πέραν του Θρύλου. Βεβαίως, υποσχέθηκε και παιχταράδες όπως ένας πρώτος σκόρερ στην Ολλανδία, αλλά αυτά είναι στο πλαίσιο του επικοινωνιακού παιχνιδιού.

Η εντύπωση που αποκομίσαμε βλέποντάς τον είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ... λαϊκό παιδί. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά και θέλει να προσφέρει στο λιμάνι, μαζί με το άλλο λαϊκό και δημοκρατικό παιδί που τον ξέρει 30 χρόνια, τον Γιάννη Μώραλη.

Ένα δάκρυ κύλισε στο πρόσωπό μας όταν είπε ότι χρόνια τώρα βοηθά τον Πειραιά οικονομικά αλλά «το κάνω χρόνια χωρίς να το προβάλλω.».

Όταν ρωτήθηκε για τις καταγγελίες Μιχαλολιάκου για τραμπουκισμούς από τον ίδιο και από φουσκωτούς, είπε:

«Το πρόβλημα του Πειραιά δεν είναι τι λέει ο κάθε Μιχαλολιάκος, ο οποίος διαψεύδεται και από το ίδιο το νομικό του σύμβουλο και υποψήφιο με τον συνδυασμό του. Το ίδιο κάνει και η αστυνομία. Το ίδιο κάνει και η εκκλησία του Πειραιά. Τον Πειραιώτη τον ενδιαφέρει πως θα βρει δουλειά το παιδί του.»

Βεβαίως οι δημοσιογράφοι δεν επέμειναν, άλλωστε δεν υπάρχουν αποδείξεις για ξυλοδαρμούς και τραμπουκισμούς που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ούτε βέβαια υπάρχουν αποδείξεις για εξαγορά ψήφων. «Με χιούμορ μπορώ να αντιμετωπίζω τις καταγγελίες ότι εξαγοράζουμε ψήφους. Όταν μιλάμε για δημοκρατία πρέπει να την σεβόμαστε κιόλας. Εμείς τις τελευταίες 35 – 40 μέρες δουλέψαμε σκληρά και φτιάξαμε ένα ολοκληρωμένο κοστολογημένο πρόγραμμα. Δεν το φτιάξαμε για να χαϊδέψουμε τ' αυτιά των Πειραιωτών. Ο Πειραιάς θα είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες για την ανάπτυξη.» Αυτά είπε ο Μαρινάκης αλλά προφανώς τα λεφτά που πέφτουν στην προεκλογική εκστρατεία του είναι κομμάτι της... ανάπτυξης του Πειραιά. Η ανάπτυξη ξεκινά από τα 500άρικα.

Ο κ. Μαρινάκης, είπε επίσης ότι σε επίπεδο ανθρώπων «χωρίς δεύτερη σκέψη θα ψήφιζα τον κ. Δρίτσα γιατί έχει μάθει να σέβεται την δημοκρατία. Έχει δουλέψει.»

Για το ποιόν θα στηρίξει στην Περιφέρεια είπε: «αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο κ. Μώραλης να μπορεί να συνεργαστεί είτε με την κα Δούρου είτε με τον κ. Σγουρό.»

Και κατέληξε: «Αυτή την στιγμή καλούμε όλους τους Πειραιώτες να δώσουν το χέρι να φτιάξουμε έναν Πειραιά καλύτερο. Να μπορεί ο Πειραιώτης να κοιτάζει προς την θάλασσα και όχι προς την Αθήνα

Και όταν ρωτήθηκε για το αν θα γίνει Μπερλουσκόνι της Ελλάδας είπε ότι η μόνη δουλειά του στην Ελλάδα είναι ο Ολυμπιακός και βάζει λεφτά γι' αυτό του το πάθος.

Κι έτσι πέρασε η πρώτη ολοκληρωμένη συνέντευξη του κ. Μαρινάκη ο οποίος αυτή τη φορά δεν είχε μαζί του τη «λαϊκή παρέα» με την οποία συναναστρέφεται, δηλαδή τον Πέτρο Κόκκαλη και τον Γιάννη Μώραλη.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα