Μειώσεις αποδοχών έως 52% με το νέο μισθολόγιο

Σε πλήρη οικονομική εξαθλίωση αναμένεται να οδηγηθούν σύντομα οι περισσότεροι από τους περίπου 450.000 υπαλλήλους που υπηρετούν σε υπουργεία, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και λοιπές υπηρεσίες της κεντρικής δημόσιας διοίκησης, καθώς οι ρυθμίσεις του νέου μισθολογίου που θα τεθούν σύντομα σε ισχύ, αναδρομικά από την 1η-11-2011, θα έχουν ως συνέπεια τη μείωση των συνολικών αποδοχών τους σε ποσοστά που φθάνουν

μέχρι και το 52%.

Οι διατάξεις του ήδη ψηφισθέντος νόμου 4024/2011 για το νέο μισθολόγιο των πολιτικών υπαλλήλων του Δημοσίου προβλέπει την κατάργηση περίπου 100 ειδικών και κλαδικών επιδομάτων που λαμβάνουν σήμερα οι 450.000 δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και την κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος για τους έγγαμους χωρίς παιδιά!

Στόχοι

Με το νέο μισθολόγιο θεσπίζεται επίσης το Κίνητρο Επίτευξης Στόχων (Κ.Ε.Σ.). Το κίνητρο αυτό θα καταβάλλεται στους υπαλλήλους, οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσιακές μονάδες οι οποίες έχουν πετύχει πάνω από 80% τους ποσοτικοποιημένους στόχους που έχουν τεθεί με βάση το σύστημα αξιολόγησης.

Το Κ.Ε.Σ. θα υπολογίζεται ανά υπουργείο ή φορέα και δεν μπορεί να υπερβαίνει το 3% του συνολικού μισθολογικού κόστους του κατά το προηγούμενο έτος.

Το Κ.Ε.Σ. που καταβάλλεται στους υπαλλήλους μπορεί να ισούται με προσαύξηση μέχρι 10% του ετήσιου βασικού τους μισθού, εφόσον επέτυχαν τους στόχους σε ποσοστό μέχρι και 90% και 25% του βασικού τους μισθού, εφόσον επέτυχαν τους στόχους σε ποσοστό από 90% και πάνω.

 

Ποιοι υπάγονται

Σύμφωνα με αναλυτική εγκύκλιο που εξέδωσε και απέστειλε σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες μισθοδοσίας των υπουργείων και των λοιπών εποπτευόμενων φορέων ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης στις διατάξεις του νέου μισθολογίου υπάγονται οι μόνιμοι και δόκιμοι πολιτικοί υπάλληλοι, καθώς και οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου:
α) του Δημοσίου,
β) των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) πρώτου και δεύτερου βαθμού,
γ) των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), συμπεριλαμβανομένου και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).
Επίσης, υπάγονται: α) οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, β) οι υπάλληλοι της Γραμματείας των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών, των Εμμισθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων της χώρας, γ) οι ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου και οι μόνιμοι αγροτικοί ιατροί, δ) οι υπάλληλοι της Βουλής, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στον Κανονισμό της, και οι υπάλληλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ε) οι διοικητικοί υπάλληλοι των Ανεξάρτητων Αρχών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων, στ) οι υπάλληλοι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (Π.Ε.Δ.), της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.), ζ) οι υπάλληλοι και, με την επιφύλαξη της παραγράφου 2 του ίδιου άρθρου, οι θρησκευτικοί λειτουργοί (πλην των αρχιερέων π

Keywords
Τυχαία Θέματα