“Μειώστε την γραφειοκρατία και θα φέρουμε επενδύσεις”

«Μειώστε τη γραφειοκρατία, με στόχο να μπορούμε ακόμα και μέσα σε μια εβδομάδα ει δυνατόν να ιδρύουμε μια εταιρεία και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα φέρουμε επενδύσεις στην Ελλάδα», ήταν το μήνυμα των Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών στον πρωθυπουργός Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Παρουσία του Αμερικανού πρώην προέδρου των ΗΠΑ

Μπίλ Κλίντον οι επιχειρηματίες έστειλαν μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος και ζήτησαν απλοποίηση των διαδικασιών και ευνοϊκό επιχειρηματικό κλίμα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος μετείχε στην εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, τους παρείχε τη διαβεβαίωση ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ, γνωρίζοντας όσο υπάρχει αβεβαιότητα δεν θα έρθουν επενδύσεις. «Σας διαβεβαιώνω –τους είπε- ότι η απόλυτη πλειοψηφία θέλουμε το ευρώ γιατί εκτός ευρώ υπάρχει αργός και βασανιστικός θάνατος».

Πρόκειται για εκδήλωση που διοργάνωσε χθες, η Ελληνική Πρωτοβουλία (Hellenic Initiative) μια κίνηση που στοχεύει στην ανάδειξη της χώρας ως επενδυτικού προορισμού και που ήδη έχει συγκεντρώσει 100 εκ ευρω για δάνεια για ελληνικές επιχειρήσεις.

Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αλλά και στους τομείς οι οποίοι μπορούν να προσελκύσουν επενδυτικά κεφάλαια, όπως η ενέργεια, ο αγροτικός τομέας, ο τουρισμός κ.α.

Όπως γράψαμε χθες προηγήθηκε σύσκεψη με τον κ. Κλίντον στο Μαξίμου, όπου ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Η Ελλάδα σήμερα διέρχεται μια κρίση άνευ προηγουμένου, σε περίοδο Ειρήνης. Διανύουμε το πέμπτο έτος ύφεσης και όλα αυτά ανασύρουν τις πικρές μνήμες της Μεγάλης Ύφεσης των Ηνωμένων Πολιτειών. Και είναι ακριβώς αυτό που βιώνουμε σήμερα στην Ελλάδα: τη δική μας εκδοχή της Μεγάλης Ύφεσης, που ζήσατε εσείς. Όλοι γνωρίζουμε ότι σε δύσκολους καιρούς οι άνθρωποι χρειάζονται ισχυρή ηγεσία και Ελπίδα. Εμείς σκοπεύουμε να παρέχουμε και τα δυο:

Ισχυρή ηγεσία, δηλαδή αποφασιστικότητα, δικαιοσύνη και αίσθηση καθήκοντος.Και Ελπίδα, που σημαίνει ότι οι θυσίες δεν είναι μάταιες, όπως σας είπα πριν, και θα πρέπει να υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ.

Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο. Αλλά είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε…”

Σε μία περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα εμφανίζεται στο διεθνή Τύπο ως το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης η επίσκεψη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα, συνοδεία επιχειρηματιών από την ομογένεια, και η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, εκτός από τα οικονομικά οφέλη είχε και συμβολικό χαρακτήρα. Η Ελλάδα πρέπει το ταχύτερο δυνατό να μπει ξανά στο διεθνή επενδυτικό χάρτη. Είναι ζήτημα ζωής για την οικονομία μας να αποκτήσει δυναμισμό με νέα κεφάλαια που θα δημιουργούν εισοδήματα και θέσεις εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα