Μέρκελ: Ερμηνεύουμε διαφορετικά το νόμο για τις πολεμικές αποζημιώσεις

“Η δική μας ερμηνεία του νόμου είναι διαφορετική”, δήλωσε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, αναφερόμενη στο ελληνικό αίτημα των πολεμικών αποζημιώσεων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Βερολίνο πριν από τις θερινές διακοπές της, η κυρία Μέρκελ διευκρίνισε ακόμη ότι “αυτό δεν αλλάζει, παρά τις πρόσφατες αξιώσεις.

“Εάν όλα συνεχίσουν έτσι, η Ελλάδα

στο τέλος του έτους θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα”, σημείωσε μεταξύ άλλων η Καγκελάριος και αναφέρθηκε στον περιορισμό του ελληνικού ελλείμματος κατά 50%.

Παράλληλα, εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την πρόοδο που σημειώνουν οι χώρες της Ευρωζώνης που περνούν κρίση. “Σε όλες τις υπό κρίση χώρες αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα, μειώνεται το κόστος μονάδας παραγωγής, ενώ έχουν υποχωρήσει σημαντικά τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων”, τόνισε και επανέλαβε ότι η ίδια στις προσπάθειές της καθοδηγείται από την επίγνωση ότι η Γερμανία δεν μπορεί μακροπρόθεσμα να ευημερεί, εάν δεν ευημερεί ολόκληρη η Ευρώπη.

Πάντως η κ. Μέρκελ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους, καθώς υποστήριξε πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για την ευρωζώνη και να προκαλέσει παρόμοια αιτήματα και από άλλες χώρες που έχουν δεχθεί βοήθεια, όπως η Ιρλανδία και η Κύπρος. Η Μέρκελ τόνισε πως ένα πιθανό κούρεμα θα προκαλούσε “μαζική ανασφάλεια” στους επενδυτές της ευρωζώνης, ενώ “θα μπορούσαν να τεθούν υπό αμφισβήτηση όσα έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια”.

e-typos, news.yahoo

Keywords
Τυχαία Θέματα