Μια ακόμη αποτυχημένη επικοινωνιακή στρατηγική

Ο Τζανακόπουλος δεν φημίζεται για το στρατηγικό του μυαλό. Είναι κλασικός εκπρόσωπος ενός ΣΥΡΙΖΑ της μετριότητας για να μην πούμε τίποτε χειρότερο.

Κάθε στρατηγική που έχει χαράξει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποτύχει πλήρως. Από την περήφανη διαπραγμάτευση με τον Γιάνη μέχρι το Βατερλό των τηλεοπτικών αδειών και τώρα τον μποναμά που μόλις μία ημέρα κράτησε. Η νέα στρατηγική, που ξεδιπλώνει συχνά

– πυκνά η κυβέρνηση δια του Τζανακόπουλου είναι η κατηγορία κατά του Μητσοτάκη και της ΝΔ ότι θέλουν τέταρτο μνημόνιο. Το ίδιο έκανε και χθες ο εκπρόσωπος ο οποίος είπε ότι η ΝΔ θέλει εκλογές γιατί επιδιώκει το χάος στην οικονομία που θα οδηγήσει ουσιαστικά σε μια νέα επώδυνη συμφωνία με τους δανειστές.

Για να καταλάβουμε το σκεπτικό της κυβέρνησης: Η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε ξαφνικά να αυτοκτονήσει. Θέλει να διαλυθεί η οικονομία ώστε όταν γίνει κυβέρνηση να αναγκαστεί η ίδια να πάρει τα σκληρά μέτρα που δεν θέλει να πάρει ο Τσίπρας;

Είναι δηλαδή τόσο ηλίθιοι στην οδό Πειραιώς που θα επιθυμούσαν την καταστροφή της χώρας ώστε να έρθουν στη συνέχεια και να πάρουν στα χέρια τους μια Ελλάδα που δεν θα έχει άλλη διέξοδο από το μνημόνιο.

Είναι πράγματι τρελό. Η κυβέρνηση σκέπτεται και κατηγορεί τη ΝΔ ότι θέλει η ίδια να σκάψει το λάκκο της; Είναι ακριβώς αυτό που λέμε στην αρχή. Μια ακόμη αποτυχημένη επικοινωνιακή στρατηγική που επιχειρεί να στοχοποιήσει όσους θέλει το Μαξίμου ώστε στη συνέχεια να εμφανίζεται ο Τσίπρας ο καλός Σαμαρείτης που δεν ήθελε μνημόνιο αλλά το εφάρμοσε ο Μητσοτάκης.

Η αλήθεια είναι άλλη. Ο Τσίπρας και η παρέα του στήνουν αναχώματα, φτιάχνουν άλλοθι ώστε την ημέρα των εκλογών, όταν θα έχουν φάει 10 μονάδες διαφορά να βγουν και να πουν «εμείς σας τα λέγαμε, η ΝΔ θα υπογράψει τέταρτο μνημόνιο».

Είναι η λογική της «δεξιάς παρένθεσης» και γι’ αυτήν ετοιμάζεται ο Τζανακόπουλος και οι άλλοι φωστήρες στα υπόγεια του Μαξίμου. Πρέπει να βρουν ένα αφήγημα για να πουν στους ψηφοφόρους τους. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την «επάρατη Δεξιά» που θέλει να καταστρέψει τη χώρα σε αντίθεση με την καλή, τίμια, αμόλυντη και ηθική «αριστερά» που έχασε τη μάχη αλλά όχι τον πόλεμο.

Τέτοια δεν περνούν πλέον. Τους έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος. Έχει καταλάβει ότι το τρίτο μνημόνιο ήταν αχρείαστο και γι' αυτό ευθύνεται ο Τσίπρας και η πρώτη περίοδος της αφασίας. Κι αν έρθει το τέταρτο δεν ξέρουμε αν θα έχει την υπογραφή του Αλέξη αλλά σίγουρα θα έχει τη σφραγίδα του.

Μόνο να μην είναι μνημόνιο εξόδου από το ευρώ, γιατί κάτι τέτοιο καταλαβαίνουμε ότι γίνεται...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα