Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη και ένας Πτωχός από το Λονδίνο…

Του Κώστα Πρώιμου

Η ανίερου τύπου συμμαχία του συστήματος Σαμαρά και του καθεστώτος Μητσοτάκη κλιμακώθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Τρίπολη με την παρουσία του πρωθυπουργού στο εκλογικό κέντρο του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού. Συμβολικός ο χαρακτήρας της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μια ύστατη προσπάθεια να συσπειρώσει τους αντιφρονούντες δεξιούς ψηφοφόρους που αναγνωρίζουν την ανυπαρξία Πτωχού ως πολιτικό μέγεθος προκειμένου να μην εξελιχθεί η αυριανή αναμέτρηση σε εκλογικό θρίλερ.

Αν

και η πρώτη Κυριακή επιβεβαίωσε το σχετικό μας άρθρο (Ο Πτωχός αντί για «ευχάριστο περίπατο», τρώει «λάσπες» στα χαρακώματα) καθώς ο Πτωχός δεν έκανε τελικά περίπατο μέχρι τον περιφερειακό θώκο, ωστόσο τα προγνωστικά είναι υπέρ του… όπως και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ξέρουν και το κυκλοφορούν αυτές τις ώρες ως ανέκδοτο: Αν δεν πήγαινε ο Μητσοτάκης προχθές στην Τρίπολη θα ανέβαινε στο βήμα ο Οδυσσέας για να αποδείξει την ένθερμη στήριξή του στον Δημήτρη Πτωχό διαγράφοντας κάθε ιδεολογικό και πολιτικό πρόσχημα. Τι κι αν δήλωσε προ ημερών ο Ανδρουλάκης πως στις Περιφέρειες το ΠΑΣΟΚ δε στηρίζει τα «μακριά χέρια» του Μαξίμου.

Η βροντερή εκλογή Νικολάου στενού συνεργάτη του Κωνσταντινόπουλου με το ψηφοδέλτιο του Κουτσούλη και ο σαφέστατος παραγκωνισμός του Παπαγεωργίου εκλεκτού του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν ένα ισχυρό μήνυμα για το ποιος κάνει πραγματικά κουμάντο στην Πελοπόννησο.

Αξίζει να σταθούμε στη στάση του παρολίγον υποψηφίου περιφερειάρχη αντί του Πτωχού και φυσικά αναφερόμαστε στον Αρκά βουλευτή της ΝΔ Κώστα Βλάση. Η πίεση που δέχτηκε από το σύστημα Μαξίμου ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών ήταν τεράστια σε σημείο που εξαναγκάστηκε να προβεί σε δηλώσεις που εγκωμίαζαν την υποψηφιότητα Πτωχού. Μέχρι και πως υπερβαίνει τα όρια της Νέας Δημοκρατίας υποχρεώθηκε δημοσίως να ειπωθεί διά στόματος Βλάση, θεοποιώντας έναν άνθρωπο με μηδενικό βιογραφικό τόσο στην τοπική όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Οφείλουμε όμως να συμφωνήσουμε ως προς τα όρια τα οποία κινείται ο Δημήτρης Πτωχός, αφού σύμφωνα με τον κύριο Βλάση ξεπερνούν τα όρια του κυβερνώντος κόμματος. Πράγματι, αυτά εκκινούν από το Λονδίνο, την επαγγελματική έδρα του κυρίου Πτωχού, και αγγίζουν τοποθεσίες ευρισκόμενες σε εξωτικές χώρες ανά την υφήλιο.

Και όπως είπε μια κυρία στην Τρίπολη που αν τη γυρίζεις ανάποδα κάθε μέρα θα πέφτουν και δε θα πέφτουν από τις τσέπες της δυόμισι ευρώ, «Πτωχό και ξερό ψωμί, αυτός θα διαχειριστεί καλύτερα τα 22 δισ. από τον Τατούλη…». Αφού η χώρα απέκτησε τον καλύτερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης, ξέρετε, τον ενορχηστρωτή των υποκλοπών, τον πολιτικά υπεύθυνο της τραγωδίας των Τεμπών, τον ηθικό αυτουργό της ακρίβειας και της φτωχοποίησης του κοσμάκη, τον ανήξερο για ό,τι κακό συμβαίνει στη χώρα (φωτιές-πλημμύρες) επί των θλιβερών ημερών του, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα και η Πελοπόννησος με τη σειρά της να αποκτήσει τον καλύτερα προετοιμασμένο περιφερειάρχη ερχόμενο με «λαμπρές» περγαμηνές από τα Λονδίνα…

ΥΓ. «Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη», στην ομώνυμη θρυλική ταινία η Μάρω Κοντού χωρίς να γνωρίζει γρι Ιταλικά κατάφερε επί μακρόν να ξεγελά τους αδαείς συγγενείς του γαμπρού… Ομοίως και ο Πτωχός ερχόμενος από το σπίτι του με μηδενικό ενεργητικό στην πολιτική κατάφερε μέσα σε σαράντα ημέρες με ένα ισχυρό σύστημα προπαγάνδας, δανεισμένο από τον Μητσοτάκη, να «περάσει» στους Πελοποννησίους ως ο καταλληλότερος για Περιφερειάρχης.

The post Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη και ένας Πτωχός από το Λονδίνο… appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα