Μια μέρα στη Φλώρινα

Του Χρήστου Μπολώση

Στις 11 Φεβρουαρίου η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) διοργάνωσε προσκυνηματική εκδήλωση στη Φλώρινα για ΟΛΟΥΣ (το τόνισε και ο δεσπότης) τους πεσόντες στην ομώνυμη Μάχη του 1949, στο στρατιωτικό νεκροταφείο της όμορφης ακριτικής πόλεως.

Η Πολιτεία εκπροσωπήθηκε (από τις σπάνιες φορές) από τον βουλευτή Σταύρο Παπασωτηρίου, τον αντιπεριφερειάρχη Αθανάσιο Τάσκα και τον εκπρόσωπο του δήμου.

Στη Φλώρινα

το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έχει πέντε τμήματα. Έτσι, το βράδυ του Σαββάτου, που όλη η σπουδάζουσα νεολαία ήταν έξω και διασκέδαζε, και πολύ καλά έκανε, θέλησα να κάνω ένα γκάλοπ για το τι ήξεραν για τη Μάχη.

Άρχισα από τα εύκολα. Σταμάτησα έναν νεαρό, περιποιημένο και ευγενέστατο. «Δεν μου λες, παλικάρι μου, ποιοι είναι αυτοί;» τον ρώτησα, δείχνοντας την προτομή του στρατηγού Νικ. Παπαδόπουλου ή Παππού, τον οποίο έβλεπαν οι σύντροφοι και πετάγονταν για πολύ καιρό στον ύπνο τους, και την προτομή του υπαρχηγού του Παύλου Μελά, Φλωρινιώτη Λάκη Πύρζα.

Το παιδί σκέφτηκε λίγο και χαμογελαστό, μου είπε: «Αχ, με συγχωρείτε, αλλά θα σας γελάσω». Και προκειμένου να με γελάσει, τον ευχαρίστησα και τράβηξα στη δουλειά.

Kαι καλά να πάθω, καθόσον η περιέργεια σκότωσε τη γάτα.

Και, κύριε δήμαρχε, η προτομή του Πύρζα θέλει κομματάκι περιποίηση.

The post Μια μέρα στη Φλώρινα appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα