Μιχελάκης: η ΝΔ θα κερδίσει την αυτοδυναμία

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης  Μιχελάκης, αναφερόμενος στην πρόταση επτά υφυπουργών, στελεχών του ΠΑΣΟΚ, για παράταση του βίου της σημερινής κυβέρνησης, καθώς και τις δηλώσεις υπουργού, στελέχους του ΠΑΣΟΚ, για  συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όσοι μιλούν για παράταση του βίου αυτής της κυβέρνησης ή για συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές,

μιλούν εκ του πονηρού. Η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται και θα κερδίσει τις εκλογές αυτοδύναμα».

Όπως γράψαμε χθες ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος παραδέχθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα χάσει τις εκλογές, αποδέχθηκε τον Σαμαρά ως επόμενο πρωθυπουργό, αλλά προωθώντας το σενάριο της μη αυτοδυναμίας μίλησε και  για κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ.

Αυτό που επιχείρησε δηλαδή να κάνει ο κ. Λοβέρδος (για λογαριασμό και του κ. Βενιζέλου) είναι σαφές:

α) Να στείλει μήνυμα στους ΠΑΣΟΚους ότι και την επόμενη των εκλογών θα είναι στην κυβέρνηση, άρα να μην εγκαταλείψουν τώρα το κόμμα – μηχανισμό εξουσίας.

β) Να εμφανίσει το παραπαίον ΠΑΣΟΚ ως «εγγυήτρια δύναμη» για την εφαρμογή του Μνημονίου και μετεκλογικά. Προσπαθεί έτσι να κρατήσει δυνάμεις του εξωτερικού, της εγχώριας διαπλοκής κ.λπ. που χάνει … ραγδαία.

Από την άλλη μεριά, οι υφυπουργοί Μάρκος Μπόλαρης(Υγείας), Θάνος Μωραΐτης (Ανάπτυξης), Μανώλης Οθωνας (Προστασίας του Πολίτη),Γιάννης Δριβελέγκας (Αγροτικής Ανάπτυξης), Γιώργος Πεταλωτής (Δικαιοσύνης),Φίλιππος Σαχινίδης (Οικονομικών) και Σωκράτης Ξυνίδης (Ανάπτυξης) ζητούν να παραταθεί ο χρόνος των εκλογών ώστε “να υπηρετηθούν τα εθνικά συμφέροντα και οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα, με τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI”. Οι ίδιοι επιδιώκουν να παρακαμφθεί η καταστατική διαδικασία για την εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ από τη βάση και ζητούν έκτακτο συνέδριο προβάλλοντας ως κύριο λόγο την έκτακτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα