Μοιραίοι σύμβουλοι

- Με την πτώση του Whing, η βασίλισσα Βικτωρία καλεί τον Robert Peel να σχηματίσει κυβέρνηση. Εκείνος δέχεται, αλλά θέτει θέμα αντικατάσταση της αυλής της βασίλισσας (οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν αφοσιωμένοι στην προηγούμενη κυβέρνηση).

Η βασίλισσα απέρριψε το αίτημα, θεωρώντας την αυλή της και τις «Κυρίες των Τιμών» ως στενούς και έμπιστους φίλους της και όχι ως αντικείμενα πολιτικής διαπραγμάτευσης .

Ο Peel μη δυνάμενος να σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς την στήριξη της βασίλισσας παραιτείται και στο Λονδίνο ξεσπά σοβαρή πολιτική κρίση που οδήγησε σε εκατοντάδες λαϊκές

διαμαρτυρίες, καταφέρνοντας να κλονίσουν την φήμη της βασίλισσας Βικτωρίας στον απλό κόσμο. Πρόκειται για την BedChamber Crisis.

H βασίλισσα Βικτωρία είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στις συμβουλές του μέντορά της, Λόρδο της Μελβούρνης, και την «αυλή του».

- O Τόμας Κρόμγουελ (Thomas Cromwell) γραμματέας και δεξί χέρι του Βασιλιά Ερρίκου του Όγδοου, έπεισε τον βασιλιά να κλείσει εκατοντάδες μοναστήρια και να λεηλατήσει την πολιτιστική τους κληρονομιά. Συνεπεία αυτών των απερίσκεπτων αποφάσεων, ξέσπασε λαϊκή εξέγερση στο Yorkshire το οποίο έμειεν γνωστό στην Ιστορία με το όνομα “Pilgrimage of Grace”, έχοντας ως αποκλειστικό στόχο την παύση του Τόμας Κρόμγουελ, από τα καθήκοντά του. Δυστυχώς το “Προσκύνημα” απέτυχε αλλά χιλιάδες οδηγήθηκαν σε βάναυση σφαγή.

- Ο γνωστός σε όλους μας (ατυχώς) Galeazzo Ciano (Τσιάνο) απέτυχε ακολουθώντας τις λανθασμένες συμβουλές των Roatta & Visconti Prasca, οι οποίοι τον «συμβούλεψαν» ότι η εισβολή στην Ελλάδα θα ήταν απλά ένας περίπατος χωρίς κινδύνους.

- Ο Benedict Arnold συμβούλευε τον George Washington να παραδοθεί στους Βρετανούς…Λίγο αργότερα αποδείχτηκε πως ήταν μόνον ένας προδότης….

Keywords
Τυχαία Θέματα