Μουζάλας: «Μακάρι να έρθουν» Τούρκοι παρατηρητές στα νησιά!

«Διεθνή πρακτική» χαρακτήρισε την παρουσία Τούρκων παρατηρητών στα ελληνικά νησιά, μετά την υπογραφή συμφωνίας για την επαναπροώθηση μεταναστών και προσφύγων, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

«Μακάρι να έρθουν», τόνισε ο κ. Μουζάλας, «διότι η Τουρκία δεν θα μπορεί να αρνηθεί την αύξηση των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων καθώς ο Τούρκος παρατηρητής θα είναι παρών στην καταμέτρηση μαζί με τους Έλληνες αλλά και τους εκπροσώπους της Frontex».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλοι καταλαβαίνουν ότι με αυτήν την πρακτική δεν

αμφισβητείται η εθνική μας κυριαρχία εκτός βέβαια από τους αντιπολιτευόμενους και τους κακοπροαίρετους».

Μιλώντας στον Σκάι, ανέφερε: «Καταλαβαίνω ότι ο Τούρκος στα νησιά ακούγεται κάπως, αλλά είναι μια διεθνής πρακτική και, διεθνώς, η χώρα από την οποία επιστρέφονται οι μετανάστες θέλει να έχει έναν αξιωματικό που θα βεβαιώνει ότι επιστρέφονται αυτοί οι οποίοι ήρθαν. Ο σκοπός θα είναι ακριβώς αυτός, να βεβαιώνεται ότι επιστρέφονται αυτοί ακριβώς που ήρθαν. Κανείς δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει αυτό, γιατί εξαρτάται από την ροή. Η Frontex και οι ελληνικές αρχές θα "ελέγχουν" τον τρόπο που θα δουλεύει, πρόκειται για μια τεχνική μέθοδο που δουλεύει διεθνώς».

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα