Να διερευνηθούν και οι καταγγελίες Καραχάλιου

Επειδή διακινούνται στο διαδίκτυο διάφοροι φλογεροί τίτλοι για το «πρώτο σκάνδαλο της κυβέρνησης Σαμαρά» όπως χαρακτηρίζουν την υπόθεση με την απάτη στον ΕΟΤ, θα πρέπει να πούμε καταρχήν ότι οι τύποι, όποιοι κι αν είναι αυτοί, πιάστηκαν στα πράσα και είναι στη φυλακή. Όσοι δεν είναι, σίγουρα θα βρεθούν σύντομα. Και το σκάνδαλο δεν έσκασε διότι κάποιοι πρόλαβαν και το σταμάτησαν. Αυτά ως προς την υπόθεση με τα 147.000 ευρώ.

Από την άλλη όμως υπάρχουν και οι καταγγελίες που έχει κάνει ο πρώην ΓΓ του ΕΟΤ,

Ν. Καραχάλιος, οι αιχμές που έχει αφήσει για ατασθαλίες και κακοδιοίκηση καθώς και οι ξεκάθαρες κουβέντες για τρύπα 12 εκατ. που ο ίδιος θέλησε να αποκαλύψει και κάποιοι, σύμφωνα με τον ίδιο, του έκλεισαν το στόμα. Όλα αυτά συνδέονται και με τον τρόπο απομάκρυνσης του κ. Καραχάλιου από τη θέση του.

Επειδή λοιπόν δε μπορεί να αιωρούνται καταγγελίες και να γίνονται βορά στα μέσα ενημέρωσης όσα είπε ή δεν είπε κάποιος, θα πρέπει οι δικαστικές αρχές να παρέμβουν αυτεπάγγελτα και να ερευνήσουν τα πάντα και σε βάθος.

Αν π.χ. η προηγούμενη διοίκηση του ΕΟΤ (κι εννοούμε η προηγούμενη από αυτή του κ. Καραχάλιου) έχει δημιουργήσει τρύπα 12 εκατ. θα πρέπει να λογοδοτήσει.

Επίσης θα πρέπει να ερευνηθεί ποιοι χρωστάνε στον ΕΟΤ, ποιοι πληρώνουν και ποιοι όχι και γενικά ποιες υποθέσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα και προκαλούν ζημιά στον Οργανισμό.

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, να αιωρούνται καταγγελίες και κανείς να μην κάνει τίποτε γι’ αυτές. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση ευθύνη έχει και η κυβέρνηση. Επειδή η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να φαίνεται αλλά και να είναι τίμια, θα πρέπει να αφήσουν τη «σιωπή» και την αμηχανία και να πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα.

Όλα στο φως, όλοι στη φυλακή, καμιά σκιά στον ΕΟΤ ή όπου αλλού. Και εδώ δε χωράνε κολλητηλίκια, χάρες και ρουσφέτια σε ημετέρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα