Να μαζέψει εδώ και τώρα η κυβέρνηση τον υπουργό Άμυνας

Το Antinews επανειλημμένως έχει συστήσει στον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, πρώτα να βουτάει τη γλώσσα στο μυαλό του και μετά να μιλάει. Χθες στη Βουλή υπέπεσε σε νέο, χοντροκομμένο ατόπημα.

Είπε - και μάλιστα δύο φορές - κάτι που δείχνει ότι δεν το ανέφερε τυχαία - ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα εμπλακούν άμεσα και στην "εσωτερική ασφάλεια" της χώρας. Κάτι που είχε πει προ ετών και ο Πάνος Καμμένος,

από τη θέση του υπουργού Άμυνας, με αποτέλεσμα να στραφεί εναντίον του, όχι μόνον η "αριστερή" πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σύσσωμη η αντιπολίτευση, περιλαμβανομένης της ΝΔ.

Άλλαξε κάτι τώρα, και η ΝΔ, ως κυβέρνηση πλέον, υϊοθετεί το "Δόγμα Καμμένου"; Εάν ναι, η κυβέρνηση επιβάλλεται να δώσει σαφείς διευκρινίσεις τι σχεδιασμούς έχει. Εάν όχι, εδώ και τώρα πρέπει να "μαζέψει" τον Ν.Παναγιωτόπουλο. Με δεδομένα τα "σενάρια" (;) που είχαν γίνει γνωστά στο παρελθόν, σύμφωνα με τα οποία, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, σε έναν ιδιότυπο αστυνομικό ρόλο, προορίζονται ακόμα και για εσωτερικές επιχειρήσεις και "εσωτερική καταστολή", και πολύ περισσότερο ότι είχε διεξαχθεί και σειρά ασκήσεων με αυτό το αντικείμενο, ουδεμία κυβέρνηση δικαιούται να αποφεύγει τις ξεκάθαρες απαντήσεις.

Ως γνωστόν, στις 2 Ιουλίου 2015, ο Π.Καμμένος είχε πει, μάλιστα ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα: "Για τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, είναι σημαντικό να πούμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό". Τώρα, ο νυν υπουργός Άμυνας, με αφορμή την αναφορά του στο Μεταναστευτικό και την άμεση εμπλοκή του υφυπουργού Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, σε αυτό τον τομέα, είπε: "Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν φεύγει από το βάρος και την ευθύνη (σ.σ. για την εθνική άμυνα), αλλά έρχεται και αναλαμβάνει επιπλέον βάρος και όποια ευθύνη χρειαστεί προκειμένου να προασπίσει την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, αλλά και την Εσωτερική Ασφάλεια". Και για δεύτερη φορά, σε άλλο σημείο της ομιλίας του πρόσθεσε: "Και θα δείτε -αν επιδείξετε την υπομονή και την καλοπιστία- σε λίγο διάστημα από σήμερα, τι καλύτερη επίδοση θα υπάρχει όσον αφορά στον έλεγχο και των συνόρων και της Εσωτερικής Ασφάλειας".

Τα παραπάνω, ωστόσο, δεν ήταν το μοναδικό ατόπημα που έπεσε ο Ν.Παναγιωτόπουλος. Ο ίδιος, αντί να βάλει στη θέση του με σκληρή γλώσσα τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος έκανε σημαία του την ανόητη πρωτοβουλία ενός Έλληνα υπαξιωματικού, όπως λέγεται, ο οποίος φέρεται να πήρε από την Τουρκία φτηνά λάστιχα για τζιπ, και να υποστηρίζει από το βήμα της Βουλής ότι ο "ελληνικός στρατός χρησιμοποιεί τουρκικά ελαστικά", προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις κάνοντας λόγο για "αγοραπωλησίες λάστιχων στα σύνορα, όπου πιθανόν κάποιος ευρισκόμενος σε μία επείγουσα ανάγκη, μπορεί να πάει και δίπλα στην Τουρκία να πάρει καμία ρεζέρβα για κανένα τζιπ". Αντί να ταπώσει, ως επιβάλλεται, τον Βελόπουλο, λέγοντάς του ότι ο υπαξιωματικός θα τιμωρηθεί, χασκογελούσε με τους ισχυρισμούς του. Γιατί άραγε; Επειδή ο Βελόπουλος του είπε ότι "δεν ευθύνεται η ΝΔ" γι' αυτό, αλλά καλό θα είναι να το ελέγξει;

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ν.Παναγιωτόπουλος, στην προσπάθειά του να διαφημίσει το κυβερνητικό έργο, εξέθεσε τη χώρα. Στην προκειμένη, τις ελληνορωσικές σχέσεις. Ειδικότερα, αναφερόμενος στο πρόγραμμα προμήθειας μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) για τις Ένοπλες Δυνάμεις από τις ΗΠΑ, είπε: "Αγοράζουμε αυτή τη στιγμή. Είμαστε σε διαπραγμάτευση με την αμερικανική κυβέρνηση για τρία στοιχεία μη επανδρωμένου οχήματος με στρατηγικές δυνατότητες, δηλαδή εποπτικές δυνατότητες, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη Λιβύη".

Απορίας άξιον: Τι θα κάνουν τα ελληνικά UAV στη Μαύρη Θάλασσα; Ό,τι ακριβώς κάνουν και τα αμερικανικά UAV, τα οποία βρίσκονται στη Λάρισα (και θα δοθούν στην Ελλάδα). Να κατασκοπεύουν τις ρωσικές κινήσεις. Κάτι που είναι μεν γνωστό, αλλά ουδείς κυβερνητικός και κρατικός παράγων λέγει - για ευνόητους λόγους - επισήμως. Πλην του Ν.Παναγιωτόπουλου, ο οποίος δεν μαζεύει τη γλώσσα του.

Τέλος, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι "ήδη έχει προκριθεί από το ΚΥΣΕΑ και έρχεται στη συνεδρίαση Εξοπλιστικών ως ξεχωριστό υποπρόγραμμα δύο ακόμα Μη Επανδρωμένα Οχήματα ισραηλινής κατασκευής, για λόγους, αν θέλετε, και τόνωσης της στρατιωτικής μας σχέσης με τις δύο αυτές χώρες".

Λίγη ώρα αφότου προκλήθηκε θόρυβος γύρω από τα λεχθέντα του υπουργού στο διαδίκτυο, ο Ν.Παναγιωτόπουλος έσπευσε να δώσει "πρόσθετα" στοιχεία από την τοποθέτησή του στη Βουλή.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του υπουργείου, αναφερόταν: "Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε σε σχόλια που διατυπώθηκαν από τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο σχετικώς με διαχείριση του Μεταναστευτικού διευκρινίζοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, ενώ τα Σώματα Ασφαλείας την εσωτερική ασφάλεια στη χώρα".

Κατά την ανακοίνωση, "ο κ.Παναγιωτόπουλος ζήτησε να μην παρερμηνευτούν οι δηλώσεις του υπογραμμίζοντας: «Εκτιμούμε πως η κατάσταση όπως εξελίσσεται αποτελεί δυνητική απειλή για την ασφάλεια της χώρας, όχι ότι θα την αντιμετωπίσει ο Στρατός».

Υπενθύμισε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι για να μην υπάρχει οποιαδήποτε παρεξήγηση, ο κυβερνητικός συνεταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει τον Απρίλιο του 2015 ότι «ο Στρατός εγγυάται την Εσωτερική Ασφάλεια της χώρας».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ήρθε για να «δραπετεύσει» από την ευθύνη ή να την αποφύγει, αντιθέτως με δουλειά και αποτελεσματικότητα θα συμβάλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων".

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άμυνας,amynas