ΝΔ: Συνέδριο πανστρατιάς, πριν την εκλογική μάχη

Σε ρυθμούς 12ου Συνεδρίου κινείται πλέον η Νέα Δημοκρατία. Την ερχόμενη Παρασκευή και για τρεις ημέρες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα οριοθετήσει στρατηγικές και κινήσεις στο παρά πέντε μίας εκλογικής χρονιάς με τέσσερις κάλπες, τη στιγμή που τα κομβικά αφηγήματα της ανανέωσης και της διεύρυνσης βρίσκονται εξακολουθητικά στον πυρήνα των δημόσιων παρεμβάσεων.

"Η δουλειά τριών ετών θα αποκρυσταλλωθεί πλέον στο 12ο Συνέδριο που θα αποτελέσει και το

τελικό σάλπισμα πριν από τη μεγάλη μάχη", σημειώνουν στην οδό Πειραιώς, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις εργασίες. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και πρώην πρόεδρος της παράταξης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στάθηκε στο μήνυμα που θα εκπέμψει η Νέα Δημοκρατία. "Το 2019 είναι ένα έτος εκλογών, πολλαπλών εκλογών μάλιστα.

Και η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι έτοιμη για να δώσει τη μάχη για τη μεγάλη νίκη στις εθνικές εκλογές. Άρα το μήνυμα που θα εκπέμψουμε από εκεί θα είναι ότι το πρόγραμμά μας, οι αρχές μας, οι αξίες μας, μπορούν να πάνε την Ελλάδα πιο μπροστά και ενωμένοι όλοι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπροστά θα πάμε προς τη νίκη", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

Από το βήμα του 12ου Συνεδρίου και ως συνέχεια της παρουσίας του στη ΔΕΘ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να αναφωνήσει με ένταση ένα ακόμα "είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε το τιμόνι της χώρας", με τις έννοιες της ενότητας και της πανστρατιάς, με στόχο "να φύγει το γρηγορότερο η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα, μετά τη Μεταπολίτευση" να δίνουν το στίγμα.

Στο προσκήνιο, ωστόσο, δε θα έρθουν μόνο οι προγραμματικές οπτικές, αλλά και οι κυβερνητικές προτεραιότητες σε όλα τα επίπεδα. Από την οικονομία, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, μέχρι τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, την καθημερινότητα των πολιτών και το Κράτος.

"Το κεφάλαιο της παρακμής πρέπει να κλείσει. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά με υγιή και βιώσιμο τρόπο. Να απελευθερώσει δημιουργικές δυνάμεις. Πρέπει να αλλάξει το κλίμα και η ψυχολογία της αγοράς. Δε φτάνουν τα επιδόματα-εμείς τα ψηφίζουμε γιατί ξέρουμε ότι υπάρχουν συμπολίτες μου που τα έχουν ανάγκη. Αλλά δε μπορεί να γίνει, σήμερα, δουλειά στη χώρα με αποσπασματικές κινήσεις. Η χώρα χρειάζεται μία δημιουργική αναγέννηση. Χρειάζεται, κυρίως, μια κυβέρνηση που ξέρει πού θέλει να πάει και πώς θα πάει εκεί", διαμηνύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε χρόνο παράλληλο, η οδός Πειραιώς εξακολουθεί να έχει στην κορωνίδα των παρεμβάσεών της το κρίσιμο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών, όσο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, βρίσκεται στο στόχαστρο των "γαλάζιων", με την πίεση προς το συγκυβερνήτη του κ. Τσίπρα, να είναι συνεχής.

"Απλά και μόνο η εκτίμηση ότι χρειάζεται πρωτόκολλο για συμπλήρωση ή ερμηνεία στοιχείων της συμφωνίας σημαίνει έμπρακτη αναγνώριση της επικινδυνότητάς της. Όμως το πρόβλημα δεν είναι στην ερμηνεία. Το πρόβλημα είναι η ίδια η συμφωνία που, πέρα από το σύνθετο όνομα, αναγνωρίζει "μακεδονική" ταυτότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς. Και το πρόβλημα αυτό δεν λύνεται με κανένα συμπληρωματικό ή ερμηνευτικό πρωτόκολλο. Λύνεται με ακύρωση της συμφωνίας και νέα διαπραγμάτευση που, όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, θα γίνει από την αρχή. Δε δεχόμαστε, λοιπόν, κανένα πρωτόκολλο. Κάτι τέτοιο, θα συνιστά αποδοχή και στήριξη μίας απαράδεκτης συμφωνίας", σχολιάζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στον απόηχο της δήλωσης Μητσοτάκη, μέσω της οποίας έθεσε προ των ευθυνών τους εκείνους τους βουλευτές που είναι πρόθυμοι να αναφωνήσουν "ναι", όταν η συμφωνία των Πρεσπών έρθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή, η οδός Πειραιώς επισημαίνει πως το Μέγαρο Μαξίμου δε μπορεί πλέον να παρακολουθεί άβουλο τις εξελίξεις. "Ο συνδυασμός της σύνθετης ονομασίας με την αναγνώριση της δήθεν "μακεδονικής” γλώσσας και εθνότητας ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για την αναβίωση όλων των ανιστόρητων αλυτρωτικών διεκδικήσεων των Σκοπίων. Οι παραχωρήσεις αυτές που απορρίπτονταν από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν διορθώνονται με κανένα πρωτόκολλο. Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να περιορίσουμε το εύρος της εθνικής ζημιάς. Να μην κυρωθεί από τη Βουλή η συμφωνία", σημειώνουν κύκλοι της οδού Πειραιώς.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα