Νέες λίστες υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ

"Γαλάζιες χορεύτριες", Edgar Degas

Αναδημοσιεύουμε, χωρίς σχόλια προς το παρόν, λίστες υποψηφίων της ΝΔ σε όλη την επικράτεια που δημοσιεύει σήμερα ο “Τύπος της Κυριακής”.

 Α’ ΑΘΗΝΩΝ

Η ΛΙΣΤΑ φαίνεται ότι έχει συµπληρωθεί. Ο Δηµήτρης Αβραµόπουλος θα διεκδικήσει και πάλι την ψήφο εµπιστοσύνης των πολιτών της εκλογικής περιφέρειάς του. Στην ίδια περιφέρεια έντονο είναι το άρωµα γυναίκας. Εχουν πυκνώσει ήδη τις συναντήσεις και τις επαφές τους η κυρία από την οµάδα των «πέντε», Ελίζα Βόζεµπεργκ, η Φωτεινή Πιπιλή, ενώ επανήλθε στο προσκήνιο -και στα κοινοβουλευτικά

έδρανα- η Ελενα Κουντουρά. Η Ολγα Κεφαλογιάννη έχει πάρει στα χέρια της εδώ και ένα χρόνο το χρίσµα από τον Α. Σαµαρά, ξεκίνησε την προεκλογική µάχη η Ευγενία Τσουµάνη-Σπέντζα (νυν βουλευτής Επικρατείας), ενώ παραµένει ερώτηµα η συµµετοχή της Μαριέττας Γιαννάκου.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος στοχεύει στην ανανέωση, έχει «καταλήξει» -όπως έχει γίνει γνωστό- σε τρία πρόσωπα που θα φέρουν αέρα ανανέωσης στο ψηφοδέλτιο: Στον Νότη Μηταράκη, καθηγητή Οικονοµικών και αναπληρωτή τοµεάρχη Οικονοµίας, στον Βασίλη Κικίλια, ο οποίος έλαβε το χρίσµα του περιφερειάρχη Αττικής και έδωσε σκληρή µάχη µέχρι την τελευταία στιγµή κατορθώνοντας να περάσει στο δεύτερο γύρο και µε ένα ποσοστό πάνω από 40% να διαψεύσει τις «Κασσάνδρες» που έσπευδαν να προεξοφλήσουν ότι δεν ήταν η σωστή επιλογή, και στον Μανώλη Αγγελάκα, ο οποίος, πέραν της κοµµατικής εµπειρίας του, έχει επιτυχηµένη επαγγελµατική δραστηριότητα στο χώρο του φαρµάκου.

Οι συζητήσεις για τη συµµετοχή των Νικήτα Κακλαµάνη και Μανώλη Μαυροµµάτη συνεχίζονται, ενώ τα σενάρια περί υποψηφιότητας του διπλωµατικού συµβούλου του Α. Σαµαρά, Ανδρέα Ψυχάρη, δεν επιβεβαιώνονται.

Β’ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ «δεξαµενή» ψηφοφόρων το ψηφοδέλτιο θα έχει αέρα ανανέωσης αλλά και σκληρών «συµµαχιών». Το επιτελείο του Α. Σαµαρά προσεγγίζει µε µεγάλη προσοχή τη λίστα της Β’ Αθηνών, καθώς οι πολίτες της συγκεκριµένης περιφέρειας αποτελούν µεγάλα θύµατα της αδιέξοδης πολιτικής της κυβέρνησης Παπανδρέου και το στοίχηµα θα δοθεί, όπως επισηµαίνουν, µέσα από «φρέσκα» πρόσωπα, µε επιτυχηµένη επαγγελµατική πορεία, συνέπεια και διάθεση προσφοράς.

Από τους στενούς συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. δεν υπάρχει καµία «διαρροή» για υποψηφιότητες, ωστόσο κοµµατικά στελέχη µεταφέρουν στον «ΤτΚ» την εικόνα που καταγράφεται από τη συµµετοχή πολιτικών προσώπων σε κοµµατικές εκδηλώσεις και συζητήσεις. Η κινητικότητα έχει ήδη ξεκινήσει: εδώ θα δώσει και την επόµενη µάχη του σταυρού η οµάδα των «φιλελευθέρων» (Αρης Σπηλιωτόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης) και αποµένει να επισηµοποιηθεί η υποψηφιότητα του Ευάγγελου Αντώναρου.

Το ερώτηµα σχετικά µε την υποψηφιότητα του Πάνου Καµµένου µεγαλώνει, καθώς η «λάιτ» διαγραφή του (από την Κοινοβουλευτική Οµάδα και όχι από το κόµµα) προµήνυε την επιστροφή του στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο την προεκλογική περίοδο. Στην παρούσα κατάσταση τα δεδοµέν

Keywords
Τυχαία Θέματα