Νικήτρια η Ορθοδοξία

21:52 9/1/2024 - Πηγή: Antinews

Του δρος Απόστολου Κρητικόπουλου*

Μου κίνησε ιδιαίτερα το πολιτικό ενδιαφέρον η επίσκεψη των δύο αριστερών ηγετών του τόπου μας, των κ. Κασσελάκη και Ανδρουλάκη, στην κοιτίδα της Ορθοδοξίας μας, στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης, κατά τα Θεοφάνια.

Με έντονα θρησκευτικές δηλώσεις και ομολογία πίστεως και από τους δύο πολιτικούς συμμετείχαν με κατάνυξη στην τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων και της ρίψης του Τιμίου Σταυρού. Ποτέ ξανά στην πολιτική ιστορία της Μεταπολίτευσης στην Ελλάδα

δεν έχουμε βιώσει τέτοιο περιστατικό ταύτισης απόψεων της Αριστεράς με την Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Από τον αντικληρικαλισμό του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1980, οπότε υπήρχε συντονισμένη κυβερνητική προσπάθεια περιθωριοποίησης της Εκκλησίας μας με εισαγωγή πολιτικών γάμων, μη θρησκευτικής ορκωμοσίας και άλλων «εκκοσμικευμένων» μοντερνισμών που έβαλλαν κατά των χρηστών ηθών και της παράδοσής μας, περάσαμε στην κατά μέτωπο επίθεση του ΠΑΣΟΚ στις αρχές του αιώνα μας με τον Σημίτη σε ολοκληρωτική ρήξη με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο για το θέμα της περήφανης δήλωσης του ορθόδοξου θρησκεύματός μας στις ταυτότητες.

Ύστερα παρακολουθήσαμε τον «ριζοσπαστικά επαναστάτη» Τσίπρα λίγο πριν από την πρωθυπουργία του να δηλώνει σε συνεντεύξεις ότι «δεν εισέρχεται σε εκκλησία, αφού είναι άθεος» και να μας υπόσχεται ότι θα διαχωρίσει την Εκκλησία από το κράτος, αλλάζοντας συθέμελα το Σύνταγμά μας. Ένα Σύνταγμα που, θυμίζω, αρχίζει με επίκληση στην Αγία Τριάδα και στο οποίο ορίζεται ρητά ότι η επικρατούσα θρησκεία στη χώρα μας είναι ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός.

Μετά, όμως, παρακολουθήσαμε μια θεαματική στροφή της Αριστεράς: Ο Τσίπρας σε περιφορά επιταφίου στην Κέρκυρα, μαζί με τη σύζυγό του, και σύσσωμη η ηγεσία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στο Φανάρι, με ύμνους υπέρ της Εκκλησίας μας. Η Ορθοδοξία μας δεν άλλαξε ούτε κατά ένα χιλιοστό τις αταλάντευτες δισχιλιετείς αξίες της. Με ταπεινότητα και απαράμιλλη αντοχή υπέμενε τους θεατρινισμούς της Αριστεράς, που προσπαθούσε να πείσει το κοινό της ότι έχει αντικληρικαλιστικό και αντιχριστιανικό κίνητρο για «ριζοσπαστικές αλλαγές» τύπου Γαλλικής Επανάστασης, κατά τη διάρκεια της οποίας εκριζώθηκε -με θανατικά- η Καθολική Εκκλησία στη χώρα των Φράγκων.

Όμως, στο πλήρωμα του χρόνου η Ορθοδοξία μας βγήκε αλώβητη και με μηδενική έπαρση παρακολούθησε τους ηγέτες της ελληνικής Αριστεράς να προσκυνούν τα ιερά μας κειμήλια, να ακολουθούν με ευλάβεια τις χριστιανικές μας παραδόσεις, και να υπερθεματίζουν υπέρ πίστεως και πατρίδας. Εύχομαι καλή φώτιση στους κ. Κασσελάκη και Ανδρουλάκη, και μακάρι η επίσκεψή τους στο Φανάρι να σημάνει μια νέα αρχή για τις σχέσεις της Ορθοδοξίας μας με την Αριστερά στην πατρίδα μας.

*∆ιδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

The post Νικήτρια η Ορθοδοξία appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα