Ο Αλβανός «Χάρης» και ο απότακτος αστυνομικός που συνελήφθησαν ως συνεργοί του Ξηρού - Εχουν σχέση με τη δολοφονία των δύο Χρυσαυγιτών;

Στη σύλληψη των δυο συνεργών του Χριστόδουλου Ξηρού προχώρησε η αστυνομία στην Καλαμάτα. Πρόκειται για έναν Έλληνα 54 ετών και έναν αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας 37 ετών, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, είχε νοικιάσει τη γιάφκα στην Ανάβυσσο.

Το ένα εκ των δυο ατόμων που συνελήφθησαν είναι ένας από τους καταζητούμενους που είχε στο στόχαστρο η αντιτρομοκρατική μετά την σύλληψη

του Ξηρού στην Ανάβυσσο. Πιθανότατα και οι δύο να ήταν μέλη της επιχειρησιακής ομάδας του Ξηρού ενώ ίσως να έχουν λάβει μέρος και σε ένοπλες ληστείες.

Ο 37χρονος συλληφθείς, ήταν σεσημασμένος, αφού είχε συλληφθεί για ναρκωτικά και όπλα.

Ο 54χρονος ήταν απότακτος αστυνομικός που είχε εκδιωχθεί από το Σώμα πριν 12 χρόνια καθώς είχε εμπλακεί σε υπόθεση αρχαιοκοπηλείας. Μάλιστα, πρόσφατα, είχε συλληφθεί εκ νέου για λαθρεμπόριο τσιγάρων και όπλων και θεωρείται σκληρός ποινικός.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα. Κατηγορούνται για ένταξη ως μέλους σε τρομοκρατική οργάνωση και τρομοκρατικές πράξεις, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, παράνομη κατοχή από κοινού πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών κ.λπ. και ειδών πολεμικού υλικού. Επίσης κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής από κοινού διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων, πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου με σκοπό την τέλεση εγκλήματος περίθαλψης εγκληματία από κοινού.

Οι πολύ βαριές κατηγορίες δείχνουν ότι έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τους, πιθανότατα έχουν βρεθεί αποτυπώματά τους στις γιάφκες της Αναβύσσου και του Λουτρακίου.

Ενδιαφέρον έχει το στοιχείο ότι ο ένας συλληφθείς είναι 54 ετών, αν και οι αρχές περίμεναν και αναζητούσαν νεότερους συνεργούς του Ξηρού. Εκτιμάται ότι ο συγκεκριμένος είναι ποινικός που συνεργαζόταν με τον «Μανόλη» της «17Ν».

Παράλληλα, για πρώτη φορά επιχείρησε η Αντιτρομοκρατική στην Καλαμάτα, που είναι ο τόπος καταγωγής του 54χρονου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλβανός είναι εκείνος που ενοικίασε τη γιάφκα στην Ανάβυσσο και χρησιμοποιούσε το όνομα «Χάρης» ή «Θεοχάρης» που εμφανιζόταν ως υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού που είχε πρόβλημα με το βάδισμα. Αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό δημιουργεί διάφορους συνειρμούς καθώς ο δολοφόνων των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο είχε κι αυτός πρόβλημα στο βάδισμα. Το βίντεο που είχε δει τότε το φως της δημοσιότητας τον παρουσίασε να κουτσάινει ελαφρά. Αν ο συλληφθείς «Χάρης» είναι ο ίδιος με τον έναν από τους δολοφόνους των Φουντούλη και Καπελώνη, τότε η Αστυνομία έχει κάνει διπλή επιτυχία. Αφενός έχει εξαρθρώσει την επιχειρησιακή ομάδα του Ξηρού και αφετέρου έχει βρει το δολοφόνο των Χρυσαυγιτών.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι όταν εκτελέστηκαν οι Χρυσαυγίτες ο Ξηρός βρισκόταν στη φυλακή.

Τι έψαχναν

Οι αρχές αναζητούσαν ένα άτομο περίπου 30 ετών, όπως έλεγαν οι μαρτυρίες που είχε νοικιάσει τη γιάφκα της Αναβύσσου, φέρει τατουάζ στην κνήμη και στον καρπό, έχει ύψους 1,85 περίπου, μελαχροινός με κοντά μαλλιά. Στον ιδιοκτήτη του σπιτιού είχε συστηθεί ως Χάρης Χρυσάκης.

Ο ιδιοκτήτης της οικίας όπου διέμενε ο Ξηρός, είχε πει σε μάρτυρα πως ο ενοικιαστής ονομάζεται Χάρης Χρυσάκης, ότι κατάγεται από την Κρήτη και πως εργάζεται στο λιμενικό σώμα. «Τις φορές που τον έβλεπα παρατήρησα να έχει τραυματισμούς στα χέρια και πόδια ή κάποια δυσκολία στο περπάτημα, και μας έλεγε ότι είχε συχνούς τραυματισμούς λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στο λιμενικό σώμα» ανέφερε ο ίδιος μάρτυρας. Ο μυστηριώδης άνδρας με τα τατού, απέφευγε να υπογράψει μισθωτήριο και να μεταφέρει λογαριασμούς στο όνομά του.

«Μου συστήθηκε ως Χάρης Χρυσάκης και ότι θα έμενε στο σπίτι μαζί με την σύζυγό του Μαρία. Μάλιστα του είπε ότι το σπίτι του άρεσε περισσότερο από όλα γιατί ήταν σε ήσυχη περιοχή και θα ήταν ιδανικό για την σύζυγό του, με την οποία ήθελαν να αποκτήσουν παιδιά και πως λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, το ήσυχο περιβάλλον θα της έκανε καλό» είπε στους αστυνομικούς ο ιδιοκτήτης της οικίας. Οπως πρόσθεσε, ο «Χάρης» του είπε ότι δούλευε στο Λιμενικό και κατά καιρούς ασχολείτο και με την λαθρομετανάστευση. «Επίσης μία φορά που είχε αναφέρει ότι ο Νίκος έκανε παρέα και συναντιόταν με μία γυναίκα από την Βουλγαρία και την οποία δεν έφερνε σπίτι, ενώ μία άλλη φορά μου είπε πως θα ερχόταν στο σπίτι η κόρη του Νίκου και θα φιλοξενείτο για λίγες ημέρες».

Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, μιλώντας για την πρώτη του συνάντηση με τον τρομοκράτη ανέφερε ότι βρέθηκε στο εσωτερικό του σπιτιού, όπου πραγματοποιούνταν εργασίες, και παρατήρησε πως στη μια κρεβατοκάμαρα υπήρχε στο δάπεδο ένα στρώμα, στην κουζίνα ένα ψυγείο γεμάτο προμήθειες, ενώ, στο σαλόνι βρισκόταν ένα ξύλινο γραφείο με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, διάφορα εξαρτήματα και έγγραφα με σημειώσεις. Εκεί καθόταν ο «Νίκος» ο οποίος συστήθηκε στον ιδιοκτήτη και αφού είχαν έναν σύντομο διάλογο κάθισε ξανά μπροστά στον υπολογιστή.

Πάντως, ο ιδιοκτήτης στην κατάθεσή του φέρεται να σημειώνει πως του δόθηκε η εντύπωση ότι στο σπίτι θα έμενε ο «Νίκος» και όχι ο 30χρονος «Θεοχάρης» που είχε νοικιάσει το σπίτι. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης αναφέρει ότι τις χειρωνακτικές εργασίες έκανε ο 30χρονος και όχι ο «Νίκος», ο οποίος του έδωσε την ιδέα ατόμου που δεν ασχολείται με τέτοια.

http://www.imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα